Érden a telkek és az újépítésűek a legkelendőbbek

A lakások – főleg a panelek -, a telkek és az újépítésű ingatlanok iránt érdeklődnek a legtöbben az érdi ingatlanpiacon. Az árak csak ezekben a szegmensekben emelkedtek az elmúlt félévben, a használt családi házaknál nem, derül ki a legfrisebb elemzéséből.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hónapokban már nem drágultak tovább a használt ingatlanok az érdi ingatlanpiacon, míg a korábbi időszakot még a lendületes áremelkedés jellemezte. Úgy tűnik, hogy érdeklődés most leginkább a telkek és az újépítésűek iránt mutatkozik, ami érződik az árakban is. Ugyanakkor jelentősebb növekedésre már egyik szegmensben sem lehet számítani.

Pezseg az újépítésűek piaca

Azon befektetők jelenléte, akik kiadás céljából keresnek ingatlanokat már nem jellemző a piacra, azonban egyre nő azok száma, akik építési telkekre vadásznak, hogy értékesítési célból építkezzenek rajtuk. A befektetők elsősorban családi házakat és ikerházakat építenek.

Ennek a beruházási kedvnek az eredményeként egyre több újépítésű ingatlannal találkozhatunk Érden. A házak esetén 300-380 ezer körüli négyzetméterárak jellemzőek, míg lakásoknál a 400 ezer forintos szintet is meghaladják.

A leginkább keresett méret, illetve elosztás az újépítésűeknél a 3-4 szobás ingatlan, de természetesen gyerekszámtól is függ,hogy ki, mekkora házat szeretne. Használtaknál valamivel kisebb az elvárt szobaszám, a nappali plusz 2-3 szobás kialakítás a legkelendőbb, melynek alapterülete 100-120 négyzetméter körül alakul. Ezek között előnyben részesítik a vevők azokat az ingatlanokat, melyek önállóak, egyszintesek, esetleg amerikai konyhásak.

A használtak ára alacsonyabb

A használt ingatlanoknál a korábbi áremelkedés ellenére jóval mérsékeltebb, 220-250 ezer forintos négyzetméterárakkal találkozhatnak az érdeklődők. Sőt, szélsőséges esetben akár még ennél is alacsonyabb áron kerülhetnek piacra ingatlanok, például egy örökségnél, ahol a gyors eladás a tulajdonos célja.

A társasházi lakások iránt szintén erős a kereslet, leginkább a panelek iránt érdeklődnek a vevők, de ezekből nagyon kicsi a kínálat, gyakorlatilag nemlétező.Az ingatlanközvetítő elmagyarázza, hogy Érdnek egyetlen kis lakótelepe van, ahol nagyon ritkán cserélnek gazdát a lakások. Ha egy is piacra kerül, annak napokon belül meg van az új tulajdonosa.

(forrás: Origo.hu)

 

Címkék