Rangadó!

Minden ízében rangadó! A női kézilabda NB I negyedik fordulójában az ÉRD a bajnoki dobogóra hajtó Siófok KC vendégeként lép pályára szeptember 22-én, 18 órakor a Balaton-partiak új otthonában, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban!

Hasonló tartalmaink:

Nem lesz egyszerű! Kiütéssel kezdte ugyanis az idényt a nyáron alapos vérfrissítésen áteső, idén is edzőt váltó Siófok, hiszen Tor Odvar Moen lányai elsőként hazai pályán 35–18-ra verték a Debrecent, majd idegenben hatgólos győzelmet arattak Dunaújvárosban (20–26). Legutóbb viszont nem kis meglepetésre honi környezetben egygólos vereséget szenvedtek a Váctól (28–29).

Azaz a Siófok tulajdonképpen négy igen komoly meccsel indította/indítja az idényt, s jól látható, hogy az együttest remek képességű játékosok alkotják, ám még a csapattá érés folyamatában jár.

Ellenben az érdiek számos meghatározó játékos hiányában (vagy éppen amiatt) igazi CSAPATTÁ értek az elmúlt mérkőzéseken, hiszen a kapitány, Janurik Kinga mellett Szabó Laurát, Jovana Kovacsevicset és Coralie Lassource-t is nélkülözi Szabó Edina, de talán épp ezért a lányok még jobban küzdenek egymásért.

S ahogy az MTK elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón Gávai Szonja fogalmazott, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét, akkor is ha öt percet játszik és akkor is, ha végig a pályán lesz a hatvan perc során.

Az ÉRD-nek – nem lebecsülve az Eger, a Vác vagy az MTK gárdáit – a mostani lesz igazán a fokmérője, hiszen a (világ)klasszisokkal teletűzdelt Siófok otthonában sosincs könnyű dolga – szinte egyik csapatnak sem, pláne, hogy jelentősen erősített és nem véletlenül hajt a dobogóra, sőt, az ezüstéremre az SKC.

De azért remélhetőleg segít az ÉRD-en, hogy az Érdi Sport Kft. szurkolói buszt indított a Balaton-partjára, ahová közel kilencven „narancs sárkány” utazik, hogy kiszurkolja a két pontot a csapatnak.

A szeptember 22-én, 18 órakor a Kiss Szilárd Sportcsarnokban (Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.) rendezett mérkőzést Sándor László és Szikszay Csaba vezetik.

Női kézilabda NB I, 4. forduló
09.22., 18.00:
Siófok KC–ÉRD

(fotó: Boros Sándor)

Címkék