Kiküzdöttük a továbbjutást!

Pallagi Botond második félidőben szerzett góljával 1-0-ra nyert a BVSC-Zugló vendégeként a Magyar Kupa főtábláján, így Limperger Zsolt alakulata továbbjutott a legjobb 64 csapat közé.

Hasonló tartalmaink:

Melczer Vilmos a tavalyi, Nagykanizsán szerzett eltiltását töltötte, mellette Csiszár Zoltánra, Mojzer Györgyre, Ebedli Zoltánra, Pintér Olivérre és Pál Szabolcsra sem számíthatott az Érdi VSE vezetőedzője a BVSC-Zugló ellen. Ennek ellenére a foghíjas keretből így is egy komplett együttest tudott pályára küldeni Limperger Zsolt.

Az érdiek jól kezdték a mérkőzést, hiszen az elejétől kezdve domináltak, de helyzeteket nehezen tudtak kidolgozni. A gólhoz azonban így is közel álltak, hiszen egy jobboldali szöglet után Bozsoki Imre fejesét kellett nagy bravúrral hárítania a zuglói kapusnak.

De hiába birtokolta többet a labdát a vendég csapat, a BVSC kapujáig nehezen jutott el, így a szünetre is gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A fordulás után mindkét együttesnek meg voltak a helyzetei, de a BVSC igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani, ellenben az érdiek a 65. percben megszerezték a vezetést. Koós baloldali szabadrúgása után a hosszúról a kipattanóra került vissza a labda, ahol Pallagi Botond érkezett remekül és laposan gurított a kapu bal sarkába (0-1).

A folytatásban a vendégek többször is eldönthették volna a továbbjutást, igaz, Gabala Krisztián együttesének is meg voltak a lehetőségei. Több gól már nem született, így az érdiek egygólos sikerrel léptek a legjobb 64 közé.

-Ismerve az ellenfél edzőjét, aki tavaly még a Csepel edzője volt, akkor is egy hasonló focit játszottak.  Nekünk nem fekszik – nem csak nekünk, nálunk azért sokkal jobb csapatoknak sem – ha tíz emberrel védekeznek ellenünk. Bíztunk a pontrúgásokban, azért is játszottak magasabb emberek is. Aztán egy kavarodásból sikerült betalálnunk és nem érdemtelenül jutottunk tovább – értékelt Limperger Zsolt.

- A mi részünkről egy nagyszerű mérkőzést játszottunk, fejlődtünk. Ez tökéletesen beleillett a mi elképzeléseinkbe. Tudtuk, hogy nagyon jó csapat az Érd, jó játékosokból áll. Hellyel-közzel meg is oldottuk az osztálykülönbséget. Büszke vagyok a csapatra, mert az első olyan célt, hogy a BVSC labdarúgását visszategyük a köztudatba ezzel a meccsel elértük – fogalmazott Gabala Krisztián.

A továbbjutást eldöntő gólt Pallagi Botond szerezte.

- Arra számítottunk, hogy visszaáll az ellenfél, hiszen ismerős volt már a közeg fele. Az első félidő első fele úgy is alakult ahogy elterveztük. De nagyon lassan járattuk a labdát, nem tudtunk a széleken játszani vagy átlövéseket kialakítani, de a második félidőben jobban kinyíltunk és gyorsabbak is voltunk és lett is gólhelyzetünk – fogalmazott Pallagi Botond.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 30-án, 16.30-kor lép pályára, amikor az NB III Nyugati csoportjának nyolcadik körében a Dunaharaszti MTK-t fogadja. Az MK következő körének sorsolására szeptember 24-én, hétfőn kerül sor.

Magyar Kupa, főtábla, 6. forduló
BVSC-Zugló-Érdi VSE 0-1 (0-0)
Szőnyi úti Stadion,. 200 néző. V: Juhász Dávid (Molnár István, Imrő János)
BVSC-Zugló: Szabó Gergő – Takács Máté, Garics, Mayer, Somodi – Tóth Dániel Zsolt (Oláh Z., 79.), Hegybányai – Szabó Ádám, Tóth Gergő, Simon Krisztián – Bozsik (Szűcs L., 83.)
Vezetőedző: Gabala Krisztián
Érdi VSE: Kertész F. – Bogdán, Bozsoki, Honti, Németh G. V. – Koós, Kónya, Pallagi – Kalmár (Pintér N., 29), Kelemen P. (Ország, 88.), Gera (Balázsovics, 74.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gól: Pallagi Botond (65.)

Címkék