Pedig jól indult…

Az első percekben 5-1-re is ellépett, mégis nagyarányú, 34-22-es vereséget szenvedett a Siófok KC vendégeként az ÉRD női kézilabda csapata az NB I negyedik körében.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hetekben több sérülés is hátráltatta Szabó Edina együttesét, amely továbbra is nélkülözte csapatkapitánya, Janurik Kinga mellett Szabó Laurát, Jovana Kovacsevicset és Coralie Lassource-t is. Ennek ellenére az ÉRD alaposan bekezdett a Balaton partján, hiszen a hetedik percben Marketá Jerábková révén már 5-1-es érdi vezetés díszelgett az eredményjelzőn. Ezt követően azonban a hazaiak a 19. percre megfordították a meccset, sőt, nem sokkal később Estelle Nze-Minko révén már 13-9-re is vezettek, a szünetre viszont csupán kétgólos siófoki előnnyel vonultak a felek.

A fordulás után azonban állva hagyta az ÉRD-et az SKC, amely a 42. percben Andrea Kobetic góljával nyolcgólos, 24-16-os előnyben volt, a vendégek pedig nem tudták tartani a lépést a Siófokkal és elszenvedték első vereségüket a női kézilabda NB I 2018/2019-es idényében.

Az ÉRD legközelebb október 6-án lép pályára, amikor az ÉRD Arénában a Mosonmagyaróvárt fogadja.

Női kézilabda NB I, 4. forduló
Siófok KC-ÉRD 34-22 (13-11)
Siófok, 1200 néző. V: Sándor, Szikszay
Legjobb dobók: Kobetic 10, Nze-Minko 8, ill. Krpezs-Slezák 8, Kisfaludy 4
Az eredmény alakulása. 8. perc: 1-5. 15. p.: 7-7. 23. p.: 10-8. 26. p.: 13-9. 35. p.: 18-13. 43. p.: 24-16. 53. p.: 30-18.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Tor Odvar Moen: - Tíz napja vártunk arra, hogy újra pályára léphessünk a Vác elleni csúnya vereség után. Hatalmas bizonyítási vágy dolgozott bennem, és a játékosokban egyaránt. Ma nagyon jól játszottunk egy olyan ellenféllel szemben, akit nagyon tisztelünk, és akiből rendesen felkészültünk. Ennek szellemében álltunk bele a mai meccsbe, az elsőtől az utolsó percig. A kulcs a kiváló kapusteljesítmény, és a védekezés volt. Végtelenül boldog vagyok.

Szabó Edina: - Gratulálok ellenfelünknek, ma jobb volt a Siófok. Nem tehetek szemrehányást a csapatomnak, játékosaim minden tőlük telhetőt megpróbáltak. A nagy különbség ellenére voltak bíztató jelek, momentumok. A sérült játékosainkra nagy szükség lesz, várom, hogy mindenki felépüljön, és visszatérjen.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék