Nemzetközi versennyel folytatják!

A hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kezdi meg az évad őszi megmérettetéseit az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, amely a II. Budapesti Nemzetközi Akro Cupon három egységgel lesz érdekelt.

Hasonló tartalmaink:

Hiába volt versenyszünet a nyáron, nem állt le az edzésekkel az Érdi Torna Club, amely vagy a Balatonon, vagy Kiskunhalason, vagy hazai környezetben edzőtáborozott, hogy egységeit összecsiszolja és új lendülettel vágjon neki az ősz versenyeinek.

– Nem mondom, hogy teljes mértékben felkészültek vagyunk, de úgy gondolom, hogy az augusztusi, szeptemberi időszak jó volt arra, hogy meg tudjuk valósítani azt, amit szeretnénk – mondta Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője. – A kiskunhalasi táborban sajnos elég sok egységet meg kellett forgatnunk, újabb felállások keletkeztek, mert volt olyan, aki abbahagyta, így kénytelenek voltunk év közben váltani, de akik maradtak ugyanabban a felállásban, azok sikeresen továbbhaladtak – jegyezte meg, hozzátéve, hogy ez akár a jövőre nézve is pozitív hatással lehet, hiszen ezzel már idén elkezdik a felkészülést a következő év versenyeire, mert olyan egységeket sikerült létrehozni, amelyek hosszabb távon egymás mellett maradnak.

A tavaly első ízben megtartott budapesti Akro Kupára idén még nagyobb létszám érkezik a világ számos pontjáról, így az érdiek rendkívül erős mezőnyben adhatnak számot tudásukról. Méghozzá úgy, hogy az egyébként még gyermek korosztályú Balogh Máté és Töpler Natasa egy korcsoporttal feljebb, a youth vegyespárosban lesz érdekelt, hiszen a fővárosi versenyen a youth lesz a legfiatalabb korosztály. Balogh és Töpler mellett youth hármasban Koszta Melinda, Krausz Kitti és Gerzanics Csenge indul, míg a 11-16-os korosztályban a Kis Vanda, Balogh Dorka és Sárdi Borbála alkotta trió lesz érdekelt a kétnapos viadalon.

Az országos bajnokság fináléjába jutáshoz pedig hamarosan megkezdődnek a pontszerző viadalok, hiszen október 27-én Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezik meg az ÉTC Kupát.

Az Érdi Torna Club indulói a II. Budapesti Nemzetközi Akro Cupon:
youth hármas: Koszta Melinda–Krausz Kitti–Gerzanics Csenge
youth vegyespáros:Balogh Máté–Töpler Natasa
11-16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála

Címkék