Győztes szettel nyitott a Delta

Megkezdte szereplését a Delta RSE Érd az NB II Közép-csoportjában. Dömötör-Mátrai Beáta gárdája a PTE-PEAC-ot fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnázium csarnokában.

Hasonló tartalmaink:

Remekül kezdték az érdi lányok a mérkőzést, hiszen az első felvonásban jobbára az ő akaratuk érvényesült. A tetszetős támadások pontokat is hoztak a konyhára, sőt, szettgyőzelmet is (25:19). Ezután viszont a vendégek átvették az irányítást és egyenlítettek, majd fordítottak. A második és a harmadik játékrészben sem állt messze a Delta a sikertől, de mindkét alkalommal a PEAC jött ki jobban a döntő szituációkból (22:25, 21:25). A negyedik etap már sima volt, amivel a baranyaiak bebiztosították bajnoki győzelmüket (10:25).

– Álomszerűen indultunk, nagyon nagy akarattal hajtottak és játszottak a lányok. A második szettben picit meginogtunk és futottunk az eredmény után, de sikerült felzárkózni, viszont a végjáték nem jött össze. A harmadik játszmára gyakorlatilag úgy mentünk neki, hogy minden kezdődik előről, de sajnos ott is a végjátékban úszott el a siker. A negyedik felvonásra pedig már el is fáradtak a játékosaim, és nagyon sok technikai hibát vétettek – értékelt Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

– Az elején nagyon úgy éreztem, hogy jól sikerül ez a mérkőzés, viszont a vége felé már nagyon leeresztettünk, úgyhogy nem volt egy jó meccs. Az első szettben még mindenki érezte a győzelem lehetőségének ízét, nagy volt az akarás, azonban ez sajnos a találkozó végéig nem tartott ki. Több technikai elemet nem tudtunk kivitelezni, amit az edzésen megtanultunk – mondta a Delta csapatkapitánya, Végh Angéla.

A Delta az NB II második fordulójában ugyancsak hazai pályán szerepel, amikor a Pécsi Horvát Iskola RSE-t látja vendégül október 6-án, 16 órától.
NB II, Közép csoport, 1. forduló
Delta RSE Érd–PTE-PEAC 1:3 (19, –22, –21, –10)
Delta:Tombor B., Tombor Sz., Nagy B., Laub R., Csörgi E., Végh A. Csere:Gál W. (liberó), Hainzmann R., Flach D., Jakab B., Tóth L., Darvas H. Vezetőedző:Dömötör-Mátrai Beáta.

(Fotó: Vágó Csaba Kornél)

Címkék