Biztonságra neveltek Érden

Általános iskolás gyerekeknek tartottak prevenciós előadást az érdi rendőrök.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Rendőrkapitányság megelőzési előadója 2018. október 13-án első és második évfolyamos általános iskolásnak tartott „biztonságra nevelő”  előadást. Az előadó beszélt a kicsiknek a szabályos közlekedésről és bemutatta a közlekedési táblákat, valamint felhívta a figyelmet az internethasználat veszélyeire és az áldozattá válás elkerülési lehetőségire is.  Az előadás végén a kicsik kifestőt kaptak ajándékba.

A nagyobb gyermekeket, kamaszokat érintő jellemző problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatnak vagy zaklathatnak később velük.
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg. Első alkalommal szülői jelenléttel találkozz vele!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve, korlátozva az internethasználatodat! Ez a te érdekedet szolgálja, annak alkalmazásával nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

(police.hu)

Címkék