Ezúttal tizenhét érem!

Két helyszínen volt jelenése a mögöttünk hagyott hétvégén az Érdi Spartacus SC birkózóinak, akik Mezőfalván a Közép-Magyarországi Területi Diákolimpián, illetve Kecskeméten a junior szabadfogású és női magyar bajnokságon léptek szőnyegre.

Hasonló tartalmaink:

Október 13-án rendezték meg Mezőfalván a Közép-Magyarországi Területi Diákolimpiai bajnokságot, ahol a diák I-es és II-es korcsoportban az érdiek tizenöt sportolója mérette meg magát.

A viadalon az érdiek közül aranyérmes lett a diák kettesek között a 42 kilogrammos Jakab Dániel, míg ezüstérmet többen is szereztek. Diák I-ben Bákai Ferenc (46 kg), Balogh András (63 kg), diák II-ben Bori Richárd (26 kg), Narancsik Bence (32 kg) és Bokros Márk (46 kg) is a dobogó második fokára állhatott.

Bronzéremből összesen hét is jutott a Spartacusnak. A diák egyeseknél Feik Lázár (42 kg), Gazsi Máté (50 kg), Sipos Milán (54 kg), Hegedűs-Nagy Bence (58 kg), Gyenes Bence (63 kg) és Virlics Marcell (69 kg), míg a diák ketteseknél M. Kovács Keve (38 kg) nyakába került a harmadik helyért járó medál.

Az érmek mellett még Finta Patrik 54 kilóban, illetve Szenicza Nimród 32 kilóban zárt a pontszerző, ötödik helyen.

Október 14-én, vasárnap Kecskeméten a junior korosztály indult a szabadfogású, illetve női magyar bajnokságon. A tavaly még a kadeteknél viaskodó Sipos Boglárka remekül küzdött az ob-n, hiszen mind a ceglédi Rehor Orsolyát, mind a földesi Faragó Nikolettet legyőzte, így aranyérmes lett!

A szabadfogású fiúknál Berta Mike a 65 kilogrammosok között a legjobb nyolc között ceglédi ellenfelet vert, de az elődöntőben újpesti riválisától kikapott. A vigaszágon a dunaharaszti Nagy Bencét felülmúlta, így bronzérmet szerzett.

92 kilóban két érdi is versengett. Végh Richárd és Pataki Sámuel már a csoportkörben találkoztak egymással, ahol még Végh győzött, de mindketten továbbjutottak az elődöntőbe, ahol viszont ESMTK-s és csepeli ellenfelektől kaptak ki, azaz a bronzéremért egymás ellen vívtak meg, ahol Pataki Sámuel visszavágott Végh Richárdnak, így előbbi harmadik, utóbbi negyedik lett.

A 97 kilósoknál is két érdinek volt jelenése. Molnár Tamás két győzelmet és két vereséget, Végh Artúr egy sikert és három vereséget ért el, így a harmadik és negyedik helyen végeztek.

Mellettük még Tamás Patrik állt szőnyegre a 125 kilósoknál, aki a selejtezőben Kiss Rolandot verte, majd a későbbi ezüstérmes Orosz Tibortól ugyan kikapott, de a vigaszágon továbbment, ahol a csepeli Bagosi Jánossal szemben is alulmaradt, így ötödikként zárt.

Az érdiek a három bronzéremmel, a két negyedik és egy ötödik hellyel a csapatversenyben a második helyet szerezték meg az ESMTK mögött és a Csepeli BC előtt.

Eredmények:
Közép-Magyarországi Területi diákolimpia, Mezőfalva

diák I
42 kg:
Feik Lázár III.
46 kg: Bákai Ferenc II.
50 kg: Gazsi Máté III.
54 kg: Sipos Milán III., Finta Patrik V.
58 kg: Hegedűs N. Bence III.
63 kg: Balogh András II., Gyenes Bence III.
69 kg: Virlics Marcell III.

diák II.
26 kg:
Bori Richárd II.
32 kg: Narancsik Bence II., Szenicza Nimród V.
38 kg: M. Kovács Keve III.
42 kg: Jakab Dániel I.
46 kg: Bokros Márk II.

Junior szabadfogású és női magyar bajnokság, Kecskemét

női:
53 kg:
Sipos Boglárka I.

szabadfogású férfi
65 kg:
Berta Mike III.
92 kg: Pataki Sámuel III., Végh Richárd IV.
97 kg: Molnár Tamás III., Végh Artúr IV.
125 kg: Tamás Patrik V.

 

Címkék