Döntetlen Békéscsabán

30-30-as döntetlent játszott a Békéscsabai ENKSE vendégeként az ÉRD női kézilabdacsapata az NB I hatodik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen indult be az ÉRD békéscsabai vendégjátéka a női kézilabda NB I hatodik körében. Szabó Edina együttese ugyan az első percekben többször is előnybe került, de a viharsarkiak rendre egyenlíteni tudtak, így ment ez egészen a tizenötödik percig, amikor először vezetett kettővel az ÉRD (8-10). Ezt követően Horváth Roland időt is kért, s nem engedte el ellenfelét, a játékot tudatosan lassítva nehezítette az érdiek dolgát, azonban a Gávai Szonja által vezetett vendégek a szünetre kétgólos előnnyel vonultak (15-17).

A fordulás után az ÉRD egyre inkább lépett el ellenfelétől, de túl nagy iram továbbra sem alakult ki, így Tóth Gabrielláék a masszív három-négygólos előnyért támadtak folyamatosan, de mindkét csapat rengeteg lövést hibázott, illetve Julie Foggea és Horvát Dorina is hozzátette a magáét a kapuban.

Ebből pedig a viharsarkiak jöttek ki jobban, hiszen a kétperces kiállítások sorát kapó ÉRD-del szemben emberelőnyét kihasználta a Békéscsaba, s a játékrész derekára visszajött a meccsbe (22-23). Sőt, Walfisch Mercédesz előbb hétméteresből egyenlített, majd Alexandra Vukajlovics már a vezetést is megszerezte a vendéglátónak az 51. percben (26-25).

A hajrában Marketa Jerábkova sorozatban lőtt három góljával az ÉRD is egyenlített, de a Békéscsaba diktálta a lépést, s az ÉRD ugyan másfél perccel a vége előtt még Kisfaludy Anett révén vezetett, de erre Walfisch Mercédesz válaszolt, így 30-30-as döntetlennel zárult a találkozó.

- Azok az egyéni teljesítmények voltak jók, amik csapatszinten fontosak, mert ma csapatként voltak egységek a lányok. Nagyon sokszor mondom a lányoknak, hogy ha eksztázisban játszanak, akkor nagyon nehéz ellenünk kézilabdázni. Úgy láttam, hogy ha ek lehet kapni az ÉRD-et, akkor az most van és miért ne most tegyük meg. Ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor meglepetést tudunk okozni a szurkolóknak – értékelt Horváth Roland, a Békéscsaba vezetőedzője.

- A meccs képe alapján ez egy igazságos döntetlen. Többször sikerült meglépnünk, meg lehetett volna ezt a mérkőzést nyerni, de túl sok olyan hiba volt, amivel lendületet adtunk egy nagyon lelkes ellenfélnek. Túl sok olyan kritikus pont is volt – Vukajlovics megtartása, Tóth Gabi emberfogásának megtartása – amiket valahol megoldottunk, valahol pedig mégsem. Tompának éreztem a társaságot. Lehet keseregni, hogy nem tudtunk nyerni, de a meccs képe alapján nem lehetünk elkeseredve, hiszen tudtunk menteni egy pontot – fogalmazott Szabó Edina, az ÉRD szakvezetője.

- Érdekes meccs volt, mert több periódusban nagyon jól játszottunk, de volt, hogy nagyon rosszul játszottunk. Furcsa, hogy egy meccsen belül két végletet is bemutattunk. Voltak olyan szituációk – például a végjátékban – amikor okosabban kellett volna játszanunk. Remélem, ez jó tanulság volt a jövőre nézve – mondta Kisfaludy Anett, az ÉRD beállója.

181017_bekescsaba_erd_1

Női kézilabda NB I, 6. forduló

Békéscsabai ENKSE-ÉRD 30-30 (15-17)
Békéscsaba, 500 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi

Békéscsaba: Balog – Kovács Anett 2, Vukajlovics 8, Szögi 2, Zöldi-Tóth 2, Walfisch 10 (4), Dokovics 5
Csere: Binó , Horvát (kapusok), Bottó 1, M. Agbaba
Edző: Horváth Roland

ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 7 (3), Kiss N. 2, Tóth G. 5 (1), Kisfaludy 4, Jerabkova 5, Gávai 5
Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Schatzl Natalie 1, C. Lassource, Simon A.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3-3. 10. p.: 6-6. 15. p.: 8-10. 22. p.: 12-14. 39. p.: 17-21. 47. p.: 22-23. 51. p.: 25-24. 58. p.: 29-29.

Kiállítások: 10, ill. 18 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 4/4

(kép: Boros Sándor)

Címkék