Vívóérmek vidékről

Az Érdi Torna Club vívó szakosztályának férfi párbajtőr csapata ezüstérmet, Illisz György és Babits Boglárka pedig bronzérmet szerzett a vívók Szegeden rendezett Vidékbajnokságáról.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉTC négy férfi párbajtőrözője adta le nevezését a szegedi Vidékbajnokságra, ahol ebbe a versenyszámba 43 vívó adta le nevezését.

Illisz György szerepelt a legfényesebben az érdiek közül, hiszen csoportjában három győzelemmel és két vereséggel másodikként végzett, a főtáblán Kohajda Lászlót 15–4-re, majd Hesz Krisztiánt 15–10-re győzte le. A legjobb nyolc között Nádi Zsombort is felülmúlta, azonban a végső győztes Serra Solttól kikapott az elődöntőben, így bronzérmet szerzett.

Varga Ámor csoportjában ugyancsak második lett, miután öt győzelemmel és egy vereséggel kezdett, a 32 között 15–10-re nyert csapattársa, Lőrincz Viktor ellen, ám a nyolc közé jutásért rendezett találkozón Válik Ferenctől kikapott, így tizenegyedik helyen zárt.

A már említett Lőrincz Viktor 2–3-as győzelmi mutatóval ment tovább csoportjából, majd a 64 között nyert a bajai Nébl András ellen, ezt követően viszont Varga Ámor állította meg, így összesítésben a 26. helyet szerezte meg.

A negyedik érdi induló Németh Dávid volt, aki ugyancsak 2–3-as mérleget tudhatott magáénak a csoportküzdelmek során, s a főtáblán ő is egy bajai riválist – Kellner Csongort – búcsúztatott, de a 16 közé már nem jutott be, ezzel a 24. helyen végzett.

A női párbajtőrözőknél Babits Boglárka volt érdekelt érdi részről. Csoportját három győzelemmel és egy vereséggel teljesítette, a tizenhatos fötáblán előbb Albertné Zsibrik Anikót 15–4-gyel, majd a nyolc között Budai Mariannát 15–13-mal búcsúztatta. Az elődöntőben azonban a végső győztes Kálmán Zillétől kikapott, így bronzérmes lett!

Felnőtt Vidékbajnokság, 2018, Szeged
Férfi párbajtőr egyéni

3. Illisz György
11. Varga Ámor
24. Németh Dávid
26. Lőrincz Viktor

Női párbajtőr egyéni
3. Babits Boglárka

Címkék