Birkózás: ezúttal négy érem az ob-ról

A pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén a junior birkózók kötöttfogású országos bajnokságát, melyen az Érdi Spartacus SC hét sportolója összesen négy érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

A 63 kilogrammosok között induló Berta Mike első meccsét ugyan megnyerte, de ezt követően rosszul lett, így nem folytathatta a versenyzést, ezáltal ötödik helyen zárt.

A 77 kilósoknál Buzás Patrik a selejtezőben BVSC-s ellenfelét ugyan legyőzte, de kertvárosi riválisa felülmúlta őt, aki viszont a vigaszágon nem vitte tovább, s az érdi birkózó hetedik helyen zárt.

87 kilóban Végh Richárd volt érdekelt, aki egy meccset nyert, egyet veszített, ezáltal ezüstérem került a nyakába, miután a házigazdák versenyzője, Losonczi Dávid mögött és a BVSC-s Károlyi János előtt végzett.

A 97 kilogrammosok mezőnyében két érdi szerepelt, Pataki Sámuel ugyan a nyolc között kikapott ESMTK-s ellenfelétől, míg a selejtezőben Végh Artúr maradt alul dorogi riválisával szemben, viszont mindketten a döntősöktől kaptak ki, azaz a vigaszágon folytathatták. Itt Pataki zuglói versenyzőt, Végh Artúr előbb FTC-s majd dorogi birkózót vert, így mindketten a dobogó legalsó fokára állhattak.

A 97 kilósokhoz hasonlóan 130 kilóban is két érdi mérette meg magát. Molnár Tamás és Tamás Patrik is győzelemmel kezdett, előbbi a döntőbe is verekedte magát, míg utóbbi az elődöntőben alulmaradt a végső győztes dorogi birkózóval szemben, így Molnár a második, Tamás Patrik az ötödik helyen zárt.

Eredmények, junior birkózó kötöttfogású országos bajnokság, Pesterzsébet, Kruj Iván Sportcsarnok
63 kg:Berta Mike 5.
77 kg:Buzás Patrik 7.
87 kg:Végh Richárd 2.
97 kg:Pataki Sámuel 3., Végh Artúr 3.
130 kg:Molnár Tamás 2., Tamás Patrik 5.

Címkék