Jótékonysági koncert a lakóotthonért

Különleges célt tűzött ki maga elé az Emberi Hang Alapítvány: lakóotthont szeretnének létesíteni sérült fiatalok számára, hogy akkor is legyen, aki gondoskodik róluk, ha a szülők már nem élnek. Szombaton jótékonysági koncertet szerveznek a Szepes Gyula Művelődési Központban, a Bolyki Soul & Gospel kórus és a Csengettyű Együttes fellépésével; a koncert fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége lesz. A nézők a jegyek megvásárlásával az otthon felépítését támogatják.

Hasonló tartalmaink:

A Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központhoz köthető Emberi Hang Alapítvány célul tűzte ki, hogy megoldja a náluk nappali ellátásban részesülő fiatalok védett lakhatását. A tizenkét fős otthon anyagi feltételeit azonban meg kell teremteni – ezt célozza az a jótékonysági koncert is, amit szombaton tartanak a Szepes Gyula Művelődési Központban. A délután hat órakor kezdődő rendezvényen fellép Bolyki Balázs, a Bolyki Soul & Gospel kórus és a Para-ra csapata, valamint a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Csengettyű Együttese; a jótékonysági koncert fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége lesz.

A koncert bevétele természetesen nem lesz elég tervünk megvalósításához, de az emberek figyelmét fel tudjuk hívni kezdeményezésünkre – mondta tudósítónknak Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ egységvezetője, az Emberi Hang Alapítvány kuratóriumi elnöke, akitől megtudtuk azt is: nem csak érdieket várnak a koncertre –  szoros kapcsolatot ápolnak az kolontáriakkal, rendszeresen ott vannak az iszapkatasztrófa évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseken, és most a kolontáriak viszonozzák a látogatást, hogy támogassák az alapítványt, a lakóotthon felépítését.

A lakóotthon felépítésének szükségességéről és a finanszírozás körülményeiről beszélt Paróczai Zoltánné az Érd Fm 101.3-nak:

 

Az Alapkövekre jegyeket a Szepes Gyula Művelődési Központban és a Habilitációs Központban vásárolhatnak az érdeklődők, 3 ezer forintos áron. Aki nem tud eljönni, de szívesen támogatná a kezdeményezést, arra is lehetőség van az Emberi Hang Alapítvány számlaszámán, „lakóotthon” megjelöléssel: 10403136-31305332-00000000, illetve támogatói jegy vásárlásával, ez utóbbi a Habilitációs Központban vásárolható meg.

Arról, hogy mire számíthat a koncert közönsége szombaton, hogy hogyan lett az esemény fővédnöke Herczegh Anita, illetve, hogy hány embert érinthet a lakóotthon felépítése, és mi történik most, még lakóotthon nélkül velük, arról itt hallgathatja meg Paróczainé beszámolóját:

 

alapkovekplakat_181112

(Archív fotó)

Címkék