Édes segítség a Habilitációs Központnak

Tartós élelmiszerekkel és édességgel lepték meg a Cargill Magyarország Zrt. munkatársai a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljait. A több doboznyi cukrot, lisztet, olajat, konzerveket, csokoládét Berkes Gábor elnök-vezérigazgató és kolléganője – mindketten érdi lakosok – adták át csütörtök délelőtt a Habilitációs Központban.

Hasonló tartalmaink:

– Cégünknek nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás, havonta van a mostanihoz hasonló eseményünk. Kapcsolatban vagyunk a Szent Vitus Alapítvánnyal, ez a szervezet javasolta az érdi intézményt. Ismertük már egyébként a Habilitációs Központot, egy korábbi karácsonyi akciónk keretében könyveket, játékokat, ruhaneműt gyűjtöttünk részükre. Fővárosi irodánk munkatársai most tartós élelmiszereket adományoztak az itt gondozottak családjai számára– mondta az ÉrdMostnak az elnök-vezérigazgató.

A dobozok kipakolásában a fiatalok is segédkeztek, és az otthon dolgozói összeállítják mindegyikőjüknek az élelmiszercsomagokat.

– Köszönjük a felajánlást, nagyon nagy segítség ez mind a huszonöt családunknak. A sérült gyermekeket nevelők közül sokan élnek rossz anyagi körülmények közt. Ha marad a felajánlott élelmiszerből, azt eljuttatjuk más nélkülözőknek – mondta lapunknak Paróczai Zoltánné, a központ egységvezetője.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A fiatalokra más meglepetés is vár nemsokára: idén is ellátogat hozzájuk a Mikulás, az Orange Dragons Szurkolói Klub jóvoltából – de ez még titok. Az adventi időszakra pedig már megindult a készülődés, a Csengettyű Együttes gyakorol a sűrűsödő fellépésekre, a szociális foglalkoztatás keretében készülnek a kerámiák, üvegfestmények, varrottasok a karácsonyi vásárokra.

Aki szeretné támogatni a sérült fiatalokat, keresse termékeiket az adventi vásárokon – például a Csurgó utcai református templomban december 2-án, ahol a Csengettyű Együttes is fellép, illetve a Magyarok Érdi Vásárán december 8-án, valamint Székesfehérváron, a püspöki palota udvarában, ahol advent első három hetében hétvégénként, az utolsó héten pedig hétköznaponként is bemutatkoznak ajándéktárgyaikkal. A Habilitációs Központ épületében (Hivatalnok utca 42.) is örömmel fogadják az érdeklődőket, vásárlókat, akik minden megvett darabbal a Habilitációs Központot segítik.

 

Címkék