„A valamikor az mindig most van és a valaki az mindig te vagy”

Ezekkel a szavakkal szólt az emberekhez az Alapkövek jótékonysági koncerten Bolyki Balázs énekes, a koncert egyik fellépője. A Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ Emberi Hang Alapítványának kezdeményezésére gyűltek össze az érdiek, akik jelenlétükkel a sérült fiataloknak szánt lakóotthon megépülését támogatták. 

Hasonló tartalmaink:

- Ez a ma esti jótékonysági koncert azt a célt célozta meg, hogy a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljainak, akikkel együtt öregszünk meg, lakóotthont hozzunk létre – ezt ma támogatott lakhatásnak hívják. Ha a szülők megöregednek, megbetegednek, ezeknek a fiataloknak nincs hová menniük. Mi ugyanis nappali ellátást tudunk csak nyújtani nekik – mondta el Paróczai Zoltánné, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ vezetője, az Emberi Hang Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A lakóotthont olyan helyen tervezik felépíteni, ahová busszal is könnyedén eljuthatnak a sérült fiatalok, ugyanis a Habilitációs Központban továbbra is folytatják majd a munkát. T. Mészáros András polgármester több önkormányzati tulajdonban álló telket is felajánlott Érden, emellett a tervezés folyamatában is segítséget nyújt majd az alapítványnak. A szombat esti jótékonysági koncert fővédnökségét Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége vállalta magára.

alapkovek_koncert_181117_2

- Nagyon szimpatikus volt nekem korábban is, Kárpátalján, Erdélyben is odaáll a sérültek, szegények mellé. Írtunk neki egy levelet és el is fogadta a meghívást. Sajnos a mai időpont nem volt jó neki, nem tudott itt lenni, de mellettünk áll – tette hozzá Paróczai Zoltánné.

Az eseményen Aradszki András országgyűlési képviselő is jelen volt és ünnepi beszédében arról szólt, hogy mindig öröm egy ilyen kezdeményezést látni, mert a mai, rohanó világban nem ez a szemlélet a jellemző.

- Bízom benne, hogy sokszor leszünk így együtt és sokszor fogjuk együtt hallatni hangunkat, megmutatni erőnket. Mert az, hogy a lakóotthon felépítését célul tűzte ki a Habilitációs Központ, ez a gondolat szembe megy korunk szemléletével. Egy biztos bástya lesz, és segít minket abban, hogy magyarok és keresztények maradhassunk. És abban a gondolatban is, hogy adni jobb, mint kapni. Köszönöm, hogy ezt az estét megszervezték, mert minket is segít abban, hogy a jó felé forduljunk – emelte ki ünnepi beszédében Aradszki András.

Simó Károly alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy azokban a családokban, ahol sérült gyermek él, mindig hálásak lesznek a jó embereknek, akik tesznek értük. Így ugyanis a család is biztonságban tudhatja sérült gyermekét, ha a szülők már nem lesznek.

- Ha körülnézek, jó embereket látok és örül a lelkem ennyi jó embernek. Olyan embereket látok, akik felkaroltak egy ügyet több évtizede, ami a társadalomban sokak számára nem annyira észrevehető. Büszke vagyok rá, hogy ismerhetem ezeket az embereket, akik a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központban a családoknak, gyerekeknek adnak biztonságot és szeretettel fordulnak feléjük. Jó emberek azok is, akik itt ülnek és az ügy mellé álltak – emelte ki az alpolgármester.

alapkovek_koncert_181117_4

A jótékonysági estre ellátogatott Tilli Károly, Kolontár polgármestere is, aki elmondta, hogy a vörösiszap katasztrófát követően a Csengettyű Együttes fellépett településükön és az volt az első pillanat, amikor Kolontár lakói a történtek után ismét mosolyogni tudtak. Éppen ezért támogatásukat kifejezve gyűjtést rendeztek az ottani lakosság körében és az emberek 160 ezer forintot adtak össze, melyet Kolontár önkormányzata újabb 160 ezer forinttal duplázott meg. Ezt az összeget is átadták a Habilitációs Központ munkatársainak.

alapkovek_koncert_181117_5

Aki nem tudott elmenni, de szívesen támogatná a kezdeményezést, arra továbbra is lehetőség van az Emberi Hang Alapítvány számlaszámán, „lakóotthon” megjelöléssel: 10403136-31305332-00000000.

Fotók: Boros Sándor

Címkék