Letartóztatták a Bajcsy-Zsilinszky úti gázolót

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítvány tett annak a férfinak a letartóztatására, aki ittasan száguldva halálra gázolt egy gyalogost Érden, majd egy másik járműnek ütközött, amelynek a vezetője a baleset során életveszélyes sérüléseket szenvedett el. FRISSÍTÉS

Hasonló tartalmaink:

A bűnügy gyanúsítottja, egy fiatal férfi 2018. november 12-én délelőtt ittasan vezetett Érd utcáin. Az autójával a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban haladt. A férfi vezetői engedélye egy éve lejárt. Amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton a gyógyszertár elé ért, észrevett egy gyalogost, a bűnügy egyik sértettjét, aki az úttestre lépett. Enyhén balra húzta a kormányt, ám így is elütötte a sértettet, aki az ütközéstől kb. 58 méterre az úttestre zuhant. A férfi áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan haladó tehergépkocsival.

A tehergépkocsi vezetője, a bűnügy másik sértettje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyalogos sértett a helyszínen életét vesztette. A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll. Okkal lehet tartani attól is, hogy a férfi szabadon hagyva tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét. A nyomozás során a gyanúsított jelenléte és a bizonyítás eredménye kizárólag a letartóztatásával biztosítható.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését.

FRISSÍTÉS

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség álláspontjával, és elrendelte a kényszerintézkedést. A gyanúsítottal közölt bűncselekmény a törvény szerint 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Címkék