Folytatódik az Ovi-zsaru program Pest megyében

Érdi rendőrök látogattak el egy százhalombattai óvodába.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. november 20-án az Ovi-Zsaru program keretében a százhalombattai Kipp-Kopp Óvodában tartottak előadást, ahol a nagycsoportos ovisok bűn- és balesetmegelőzési témában kaptak felvilágosítást.
A program célja, hogy a gyermekek felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, képesek legyenek azokra helyesen reagálni és merjenek segítséget kérni. A foglalkozások lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az ovisok testközelből teremthessenek kapcsolatot egy „igazi” rendőrrel, aki – az életkori sajátosságaik figyelembe vételével – játékos formában, Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és testvére, Rosszcsont Rozi bábok segítségével mutatja be azokat az élethelyzeteket, amelyekbe a hétköznapokban akár ők is kerülhetnek.

A bábok által eljátszott szituációk mellett mesék, rajzos és színezős feladatok is segítenek a fontos szabályok elsajátításában, valamint a rendőr és a rendőrség irányába történő bizalmi rendszer kiépítésében. Annak érdekében, hogy az így megszerzett tudás rutinszerűvé váljon, a szülők együttműködése is szükséges, ugyanis közreműködésükkel a gyerkőcök a foglalkozásokon elhangzott információkat otthon, családi körben is elmélyíthetik.

ovi_zsaru_program_181121_2

A program végén a kicsik megtekinthettek egy rendőrségi motort is, amit nagyon élveztek.

(police.hu)

Címkék