Nem lejárt lemez a véradás

Igazi retró véradás lesz sörrel és virslivel november 30-án, a tárnoki Ifjúsági Házban, ahol a véradók napja alkalmából azoknak az önzetlen segítségnyújtását is megköszöni a Vöröskereszt – oklevelekkel, emlékérmékkel -  , akik már többször adtak vért. 

Hasonló tartalmaink:

November 27-én van a véradók napja, ennek alkalmából a november 30-ai véradás különleges lesz több szempontból is. Az alkalomhoz csatlakozik Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere, aki önmaga is ad vért, és biztosítja a retró véradás gasztro elemeit, azaz a sört és a virslit. Másrészt a Vöröskereszt munkatársai oklevelekkel, emléklapokkal és emlékérmékkel fogják megköszönni azoknak a százhalombattai, érdi, tárnoki, diósdi, törökbálinti, sóskúti lakosoknak a segítségét, akik már többször adtak vért. Egyikük, dr. Tóth Béla, százhalombattai háziorvos például a 102. véradásán van túl, de olyan is akad a kitüntettek között, aki 170 alkalommal adott vért – alkalmanként 4,5 dl-t, azaz összesen több, mint 76 litert.

Aki vért szeretne adni, azt arra kéri Janzsó Mónika, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa, hogy hozza magával a személyi igazolványát, lakcím-, valamit TAJ-kártyáját, és egyen-igyon bőségesen vérvétel előtt (is). A véradásra minden 18. életévét betöltött egészséges embert várnak a tárnoki Ifjúsági Házban (Rákóczi Ferenc u. 38 szám alatt, a régi könyvtárban) november 30-án, pénteken 13-18 óra között .

December 7-én Érden, a Budai út 24-ben, a Pauli Autósiskolában, december 21-én pedig Százhalombatta Polgármesteri Hivatalában is lesz még az ünnepek és az év vége előtt véradás.

 

Folyjon a vér! Folyjon serényen,
Gyűljön zacskókba, kell a műtéthez! Ember! Társad megmentheted, Ha eljössz, s nem vagy beteg! Ki tudja? Egyszer kellhet neked! Ne habozz hát, itt az alkalom, hogy hős légy, csak nyújtsd az alkarod! Hálás lesz, kiért véred adod, S köszönetet Neked, vígan dalol!
Folyjon a vér! Folyjon serényen, Gyűljön zacskókba, kell a műtéthez! Embert, gyermeket, népet menteni, hogy köztünk a hőst, tudjuk ünnepelni!

 

Címkék