Tüzelőtámogatás az érdieknek 4,7 millió forint értékben

Akik korábban nem részesültek a téli rezsicsökkentésben, és október 15-ig bejelentették igényüket, 12-12 ezer forint értékben kapnak tüzelőanyagot. Érden közel négyszáz család élhet ezzel a lehetőséggel. Az érintettek várhatóan még az idén megkapják azt az igazolást, amivel átvehetik majd a tüzelőt – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

November 27-én megjelent a kormány határozata a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatásának részletszabályairól. Ennek értelmében a kormány pénzügyi fedezetet biztosít az önkormányzatoknak ahhoz, hogy azon lakosok részére, akik október 15-éig bejelentették ilyen igényüket, 12-12 ezer forint értékben tüzelőanyagot biztosítsanak – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András.

A polgármester elmondta azt is: Érden ez háromszázkilencvenhét családot érint, amelyek összesen 4 millió 764 ezer forint értékben kapnak tüzelőt.

– Az önkormányzat hamarosan megállapodást köt a környékbeli tüzelőanyag-szállítókkal arról, hogy a jogosultak beszerezhessék náluk a tüzelőanyagot. Ennek értékét – a jogosultság mértékéig – az önkormányzat megtéríti a szállítóknak. Akik október 15-ig bejelentették igényüket, és az befogadást nyert, igazolást kapnak, és azzal kereshetik fel a szállítókat. Az igazolásokat várhatóan még az idei évben kézhez kapják majd a jogosultak – tette hozzá a polgármester.

 

 

 

Címkék