Segítség a télre

Alig egy hónappal a határidő lejárta előtt kevesen, csak 86-an  igényelték a téli rezsicsökkentést. A lakásonként 12 ezer forint összegű támogatást azok kérhetik, akik tavasszal nem kapták meg, mert nem vezetékes gázt vagy távfűtést használnak, hanem például fával vagy szénnel fűtenek. Ezenkívül szeptember 17-étől lehet igényelni a szociális fűtési támogatást is.

Hasonló tartalmaink:

A Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának vezetője, Körmöczi Józsefné elmondta, hogy Érden mintegy 2100 olyan ingatlan van,ahol nincs gáz- vagy távhőszolgáltatás, – de arról nincs adat, hogy ebből mennyiben laknak. Hozzátette: a katasztrófavédelem szúrópróbaszerűen a helyszínen ellenőrizheti az igénybejelentés jogosságát. Az irodavezető hangsúlyozta: október 15-ig lehet igényelni az egyszeri természetbeni támogatást.

Szociális fűtési támogatás is igényelhető jövő hétfőtől, az idény végéig. Mivel ez szociális alapon jár, azaz jövedelemfüggő, a formanyomtatványhoz csatolni kell az utolsó havi jövedelemigazolást és a közüzemi szolgáltató számlát – hangsúlyozta Körmöczi Józsefné.

A téli rezsicsökkentés  igénylőlapja letölthető a város honlapjáról, az érd.hu oldalról, illetve átvehető és leadható a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán vagy a humán irodán. Szintén itt lehet igényelni a szociális fűtési támogatást.

A részletekről az irodavezető az Érd FM-nek beszélt, hallgassa meg a vele készült interjút:

Címkék