Várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt

“Nyissa az új évet egy jó cselekedettel, és adjon vért!” Ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Ennek oka az, hogy a tartós hideg valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd FM 101,3 megkeresésére Janzsó Mónika a Vöröskereszt területi vezetője elmondta, hogy januárban országszerte mintegy 450 véradást szervez a Vöröskereszt, és itt a térségben és Érden is számos helyszínen és időpontban várják a véradókat. A pontos helyszínek és időpontok a veradas.hu oldalon olvashatók.

Fontos, hogy január 20-án, pénteken RETRO Véradás lesz Tárnokon, az Ifjúsági Házban (Rákóczi utca 38.), ahol sörrel és virslivel kedveskednek a véradóknak! Hallgassa meg riportunkat Janzsó Mónikával!

Véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is van lehetőség, ezek listája a www.ovsz.hu oldalon található. Jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Az adatok felvételéhez szükséges felmutatni egy fényképes igazolványt, például személyi igazolványt, diákigazolványt, jogosítványt vagy útlevelet, valamint vinni kell a lakcímkártyát és a TAJ kártyát is.

Címkék