Helyreáll az áramszolgáltatás péntek folyamán Érden

Még mai napon igyekeznek befejezni a helyreállítási munkákat az ELMŰ szakemberi, ahol csak ez lehetséges – nyilatkozta a Érd Tv-nek péntek kora délelőtt Boross Norbert, az ELMŰ kommunikációs igazgatója. A szerdai vihar sok nehézséget okozott  az áramszolgáltatás kimaradása miatt a a háztartásokban, és a vasúti és a helyi közlekedésben is. Az ítéletidő különösen súlyosan érintette a dél-budai régiót, így Érdet és környékét.

Hasonló tartalmaink:

Még mai napon igyekeznek befejezni a helyreállítási munkákat az ELMŰ szakemberei, ahol csak ez lehetséges – nyilatkozta a Érd Tv-nek péntek kora délelőtt Boross Norbert, az ELMŰ kommunikációs igazgatója. Mint mondta: nehézséget okoz, ha megsérült a tető, és akkor sem tudják a hálózatot visszakapcsolni, amíg kidőlt fák veszélyeztetik a villanyvezetékeket.

Van még olyan része a városnak, ahol a kidőlő fák egész oszlopsort döntöttek ki. Ezek a bonyolultabb esetek,

Iparos út

Iparos út

ahol nem egyszerű az áram visszakötése, mert vagy a ház teteje sérült a viharban, vagy olyan védett fa van a területen, amit nem lehet kivágni. – Ezért kérjük ügyfeleink türelmét, segítségét, és eddigi türelmüket köszönjük. Úgy gondoljuk, hogy a körülményekhez képest sikerült olyan együttműködést kialakítani, ami példaértékű – tette hozzá.

- Mindent megtettünk eddig is és a mai napon is mindent megteszünk a helyreállításért. Ezek a munkák sokszor nem tőlünk függenek: ha például egy háztetőt kell újraépíteni a visszakötéshez, az nem egynapos munka. Úgy gondoljuk, hogy ahol nincs bonyolultabb akadály, ott a mai napon megtörténik a visszakapcsolás. Ha van hova bekötni, ha nem sérült meg a tető, ha nincsenek az utcára kidőlt fák, akkor ez ma meg fog történni – hangsúlyozta az ELMŰ  kommunikációs igazgatója.

A teljes interjút meghallgathatja itt:

Kártérítést fizethetnek

Csütörtök este 20 órakor az ellátatlan lakóingatlanok száma országszerte több ezer volt, éjfélig várhatóan jelentősen csökken ez a szám.  Azon fogyasztóknak, akiknél a szolgáltatás több mint 24 órája szünetel, a társaságcsoport egyszeri, 5000 forint kifizetését ajánlja fel- írja a hvg.hu.

Címkék