Birkózás és szumó a Batthyányban

vlcsnap-2015-12-01-07h46m24s91Nagyszabású sporteseményt rendeztek vasárnap az érdi Batthyányi Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában, a házigazda sportiskola és az Érdi Spartacus szervezésében. A több mint 200 főt felvonultató esemény hét versenyt foglalt magába. Az érdiek ezúttal sem vallottak szégyent, összesen 16 arany-, 8- ezüst és 10 bronzérmet szereztek.

Hasonló tartalmaink:

Megtelt birkózókkal és szumósokkal vasárnap a Batthyány Sportiskola tornacsarnoka, ugyanis ezen a napon három korosztálynak rendeztek utánpótlás „olimpiát” szumóban, az U16-os és az U18-as szumó magyar bajnokságot, valamint egy felnőtt felkészülési versenyt. Egyúttal amatőr birkózóknak rendezték a Batthyány. Az első osztályosoktól egészen a felnőttekig voltak versenyzők, több mint 200-an mérlegeltek. Az Érdi Spartacus és a Batthyányi Általános és Sportiskola régóta szervez közös eseményeket és rendszeresen segítik egymás munkáját is.

Rozgonyi János, a Batthyány Általános és Sportiskola igazgatója elmondta, hogy a Batthyány Olimpiát birkózásban a saját diákjaik számára szervezték, míg a szumó verseny szakszövetségi szervezésben került megrendezésre.

Tar Mihály, az Érdi Spartacus elnöke kiemelte, hogy az esemény felkészülési verseny is volt, melynek jelentősége nagy, hiszen hamarosan komoly megmérettetésen kell helytállniuk a sportolóknak.

Szép számmal képviseltették magukat az érdiek, Tar Mihály jó néhány éremben reménykedett. Többen több korosztályban és súlycsoportban is megmérették magukat. Varga Dániel, az Érdi Spartacus versenyzője U16-ban és U18-ban is indult.

Az érdiek az utánpótlás „olimpián” 7 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek, az U16-os és U18-as magyar bajnokságon hét magyar bajnoki cím született, emellett öt második és négy harmadik helyezést értek el az érdiek, míg a felnőtt felkészülési versenyen két aranyérmet gyűjtöttek.

Would you like to replay the video?
Címkék