Égetés helyett komposztáljon!

A komposztálás egy hihetetlenül érdekes folyamat, mert szinte bármilyen mennyiségű nyers, zöld anyag szinte pár nap alatt eltűnik, összetöpörödik benne és már a második évtől a komposztáló aljából kinyerhető a növényeknek való, kitűnő minőségű tápanyag. Az ÉTH ingyen komposztládát ad azoknak, akik korábban jelezték igényüket!

Hasonló tartalmaink:

A kertekben felgyülemlő zöld hulladék, valamint a konyhákban is (zöldségpucolásból, gyümölcspucolásból) napról napra keletkező szerves hulladék nagyon sok olyan hasznos anyagot tartalmaz, amelyek kitűnően alkalmasak növényeink tápanyag ellátására. Nem is nagyon kell hozzá más, mint egy-, a kert egyik sarkában egy 1m x 1m x 1m méretű kis fa kaloda (raklapokból is összeállítható) komposztáló. Ebbe egész évben folyamatosan berakható minden zöldhulladék, a lenyírt fűtől a konyhai hulladékig bezárólag. Szinte bármilyen mennyiségű nyers, zöld anyag szinte pár nap alatt eltűnik, összetöpörödik benne és már a második évtől a komposztáló aljából kinyerhető a növényeknek való, kitűnő minőségű  tápanyag.

Az avarégetéssel kapcsolatos érdi szabályozásról itt olvashat bővebben.

Az ÉTH azoknak az ügyfeleknek, akik jelezték igényüket a komposztládára, telephelyen átvehetik, kedden, csütörtökön és pénteken. Az átvételhez szükséges számla, vagy csekk, meghatalmazás, vagy ha nem a díjfizető veszi át a komposztládát.

Átvételi napok:
kedd: 08-16-ig,
csütörtök: 11-19-ig,
péntek: 08-16-ig

Az átvételhez szükséges dokumentumok letölthetők az ÉTH honlapjáról. 

Aki szeretne még igényelni komposztládát, az a készlet erejéig megteheti. Az igényeket az ÉTH felé kell jelezni telefonon, vagy e-mailben.

Címkék