Nőtt a véradók száma

Reggeltől estig várták az embereket tegnap, az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol a Magyar Vöröskereszt tartott véradást. Az akcióról a Vöröskereszt helyi szervezetének az elnökét kérdeztük. 

Hasonló tartalmaink:

 

Mint mindig, a tegnapi véradás is a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének a közreműködésével valósult meg, akik csak remélni tudták, hogy az utóbbi idők sikertelenebb véradásait követően most talán nagyobb lesz az érdeklődés a lakosság részéről.

Hogy a nap folyamán pontosan mennyi illetve milyen típusú vér gyűlik össze, azt csak később derül ki, de ha a véradók többsége megfelel a követelményeknek, akkor el lehet mondani, hogy sikeres volt az akció. Janzsó Mónika szerint, az embereket leginkább a betegségek tartják vissza a véradástól, de elképzelhető az is, hogy sokan nem a lakóhelyükön adnak vért. Mint mondta, az ország vérellátottságáról ugyan pontos információkat nem adhatnak ki, de szeretnék ha minél többen segítenék a magyar egészségügyet egy-egy ilyen lehetőség alkalmával.

Érden a következő véradásra júliusban és augusztusban kerül majd sor, a pontos időpontokról a Pest Megyei Vöröskereszt honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék