Érdi és törökbálinti győzelmek

A hétvégi labdarúgó mérkőzéseken a térség kilenc, felnőtt gárdája közül csak az Érdi VSE első és második csapata, valamint a Törökbálinti TC gárdája örülhetett győzelemnek. Az NB II-ben a Budaörs, az NB III-ban a Diósd, a megye I-ben a Százhalombattai LK, a megye III-ban a Sóskút, a Tárnok és a Dunafüred-Százhalombatta is vereséget szenvedett.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II 10. fordulójában a Budaörs a BFC Siófok otthonába látogatott, ahol negyed óra után Petneházi Márk szerzett vezetést a Balaton-partiaknak, miután Ordasi Gergő rossz ütemben lépett ki kapujából, elkaszálta a támadót, s a megítélt büntetőt Petneházi értékesítette. A hátrány ellenére a következő percek a vendégeké voltak, előbb Deli Márió, később Sajbán Máté került helyzetbe, de nem tudtak egyenlíteni. A második játékrészben Sajbán Máté, Bogáti Péter és az időközben csereként beálló Csillag Dárius is többször egyenlíthetett volna, ám ehelyett Kozma Richárd gurított egy kiugratást a budaörsi kapuba. A hajrában küzdött a szépítésért, de 2–0-s vereséggel távozott a Balaton-partról a Budaörs.

Merkantil Bank Liga, NB II, 10. forduló:

BFC Siófok–Budaörs 2–0 (1–0)

Gólszerzők: Petneházi (15. perc – tizenegyesből), Kozma (67. p.)

 

Az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE hét meccs után továbbra is hibátlan, hiszen hazai pályán győzte le 2–1-re a Kaposvári Rákóczi FC-t. A mérkőzésről itt olvashat bővebben.

A Diósd az újonc Komárom VSE otthonában lépett pályára, amely idén még nem szerzett pontot a harmadosztályban, Nahóczky Attila csapata még a 16. percben Novák Mátyás góljával vezetett, ám a félidő hajrájában előbb Simigla Attila egyenlített, majd Soós Péter már a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. A fordulás után, az 54. percben Pekler Barna növelte kettőre a komáromi előnyt, de nem sokra rá Balázs Gergő visszahozta a diósdi reményeket. A meccs végén egyenlítés helyett ismét kettő lett közte, miután Simigla megint bevette Kovács Dániel kapuját. A Diósd hét forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel 13. helyen áll.

 

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló:

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (2–1)

Gsz.: Melczer (35. p. – tizenegyesből), Kelemen (44. p.), ill. Kertész T. (3. p.)

 

Komáromi VSE–Diósd 4–2 (2–1)

Gsz.: Simigla (37., 84 .p.), Soós P. (45. p.), Pekler (54. p.), ill. Novák M. (16. p.), Balázs G. (56. p.)

 

A Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK 3–1-es vereséget szenvedett a Nagykőrösi Kinizsi FC otthonában. Gálvölgyi István gárdája a 18. percben Károlyi Csaba öngóljával került hátrányba, majd tíz perccel később Fritz Balázs növelte kettőre a hazai előnyt. A második játékrészben még Molnár Tamás is betalált, s a battaiak csak a 75. percben Móra László találatával tudtak szépíteni.

Az SZLK hat meccs után két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a tízedik helyen áll a tizenhat csapatos megyei első osztályban.

Pest Megyei 1. osztály, 6. forduló:

Nagykőrösi Kinizsi FC–Százhalombattai LK 3–1 (2–0)

Gsz.: Károlyi (18. p. – öngól), Fritz (29. p.), Molnár Tamás (59. p.), ill. Móra (75. p.)

 

A megyei másodosztály déli csoportjában továbbra is százszázalékos a Törökbálinti TC. Lipők András csapata a hatodik fordulóban a Bugyi SE-t győzték le 4–0-ra idegenben. A szünetig nem született gól, ám a fordulás után megnyílt a törökbálinti gólcsap, a 69. percben Miller György, a 73.-ban Vattamány Dávid, a 76.-ban Balogh Béla, a 88.-bna Fekete László talált a Bugyi kapujába.

Pest megyei 2. osztály, déli csoport, 6. forduló:

Bugyi SE–Törökbálinti TC 0–4 (0–0)

Gsz.: Miller (69. p.), Vattamány (73. p.), Balogh Béla (76. p.), Fekete L. (88. p.)

 

A legalsóbb osztályban, a megyei harmadik vonalban a délnyugati csoport negyedik fordulójában a térségi klubok közül csak az Érdi VSE második csapata ünnepelhetett győzelmet. Molnár Lászlóék Kőkuti Richárd és Habos Gergely góljával vezettek a Szigetbecse SE vendégeként a szünetben, majd a második játékrész elején Péter Krisztián is betalált. A hazaiak ugyan szépítettek, de Tóth Marcián góljával visszaállt a háromgólos különbség, a 4–2-es vendég sikerrel záruló végeredményt a szigetbecseiektől Lerner Balázs állította be.

A Sóskúti SKE az FC Dabas harmadik csapatának otthonában kapott ki 4–2-re, a Tárnok KSK a Szigetszentmárton KSE-től szenvedett idegenbeli 2–0-s vereséget, míg a Dunafüred-Százhalombatta a Kiskunlacháza SE-től kapott ki 4–1-re. A Diósdi TC szabadnapos volt a fordulóban.

Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 4. forduló:

Szigetbecse SE–Érdi VSE II 2–4 (0–2)

Gsz.: Illés Balázs (55. p.), Lerner (78. p.), ill. Kőkuti (15. p.), Habos Gergely (17. p.), Péter K. (50. p.), Tóth Marcián (75. p.)

FC Dabas III–Sóskút SKE 4–2 (1–0)

Gsz.: Fodor G. (27., 45. p.), Tihanyi D. (48. p.), Bálint G. (62. p.), ill. Csóli (67. p.), Hegyi B. (83. p.)

 

Kiskunlacháza SE–Dunafüred-Százhalombatta 4–1 (0–1)

Gsz.: Tóth József (55., 91. p.), Horák (68. p.), Iván (77. p.), ill. Becséri (41. p.)

 

Szigetszentmárton KSE–Tárnok KSK 2–0 (0–0)

Gsz.: Török J. (66., 83. p.)

Fotó: facebook

Címkék