Átlagosan 50 gyermek jutott mindennap meleg ebédhez

Nemcsak a tanévben, hanem a szünidőkben is ingyenes étkeztetésben részesülhetnek a rászoruló gyermekek. A szülők kérelmére az önkormányzat meleg ebédet biztosított a nyáron a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű és a hátrányos helyzetű gyermekeknek. 

Hasonló tartalmaink:

A nyári szünet időtartama alatt az étkezés igénybevételének helyszínéül az Érdi Bolyai János Általános Iskola étkezőjét, valamint az Érdi Szivárvány Óvoda étkezőjét jelölték ki, előzetes igényfelmérés alapján.

Mindkét helyszínen szociális szakemberek, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Humán Iroda Szociális és Egészségügyi Csoportjának munkatársai segítették, bonyolították napi szinten az étkeztetést.

A kiosztott étel mennyiségét és minőségét szúrópróbaszerűen, több alkalommal ellenőrizte az Étkezési Bizottság koordinátora, Demjén Attila önkormányzati képviselő.

A nyári szünidei étkeztetés keretében megközelítően 2500 adag ételt biztosított az önkormányzat az előzetes igények alapján, azonban ténylegesen 2246 adagot vettek igénybe a kérelmezők. Átlagosan 50 gyermek jutott minden nap meleg ebédhez.

A gyerekek ugyanazt kapták a térítésmentes étkezés keretében, mint a napközis táborban, illetve az óvodákban, bölcsődékben. Az ebéd rendszerint levesből, főételből és gyümölcsből vagy süteményből állt.

A szünidei, térítésmentes étkezésben minden 14 év alatti iskolás, óvodás és bölcsődés gyermek részesülhetett.

(fotó: magyaridők.hu)

A Kormány 2015. szeptembertől tette ingyenessé az óvodások és bölcsődések étkeztetését. Ennek érdekében a kormány növelte az étkeztetésre fordított összeget is, hiszen míg öt évvel ezelőtt 28-29 milliárd jutott gyermekétkeztetésre, addig idén már több mint 71 milliárdot szán erre a kabinet. A Központi Statisztikai Hivatal tavaly év végi adatai szerint a bölcsődés és óvodás gyerekek 71-75 százaléka kapott térítésmentesen naponta háromszor ételt a korábbi 14 százalékkal szemben.

Címkék