Országos németverseny a Bolyaiban

Tizennégy iskola százhatvan diákja vett részt a Bolyai iskola pénteki német nyelvi versenyén, amit a hazai magyar-német két tanítási nyelvű iskolák felsős diákjainak rendeztek. A gyerekek egyénileg és csoportosan is megmérettethették nyelvtudásukat.

Hasonló tartalmaink:

Mint az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a Bolyai iskolában csupán nyolc éve folyik kéttannyelvű oktatás, így nagy büszkeség, hogy idén ez az intézmény rendezhette az országos német nyelvi versenyt, aminek minden évben más-más iskola ad otthont.

Mint Baranyi Teréz iskolaigazgató elmondta, a verseny célja, hogy a gyerekek összemérjék tudásukat, a szaktanárok pedig kötetlen szakmai beszélgetések során adják át egymásnak jó gyakorlataikat. A rendezvénynek köszönhetően élő kommunikációs kapcsolat alakul ki a két tanítási nyelvű iskolák között.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Bolyai iskolában tizennégy iskola százhatvan diákja vett részt az egyéni, illetve csapatversenyen. A megmérettetést ünnepélyes megnyitó előzte meg: a diákokat és tanáraikat Sárközi Márta tankerületi igazgató és Baranyi Teréz intézményvezető köszöntötte, majd a Bolyai iskola negyedikesei szórakoztatták a vendégeket énekkel, tánccal, mesével – természetesen német nyelven.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rangos versenyt a Kétannyelvű Iskolákért Egyesület koordinálta, és nagykövetségek, nyelvi intézetek és az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az iskola szülői közössége támogatta.

 

 

 

Címkék