Meggymustra: nyílt nap az Elvira majorban
2018
jún. 15

Meggymustra: nyílt nap az Elvira majorban

Értékek a meggy génbankban címmel rendeztek nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének génbanki gyűjteményében, az Elvira majorban péntek délelőtt. A rendezvényre a génbank tevékenysége, illetve a kiskerti gyümölcstermesztés iránt érdeklődő embereket várták.

Tovább...
Nyílt nap a cseresnyéskertben
2018
ápr. 18

Nyílt nap a cseresnyéskertben

Virágpompába öltözött cseresznye- és meggyfák között barangolhattunk a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének nyílt napján. A látogatók megismerkedhettek az Elvira-majorban folyó munkával: kipróbálhatták a mesterséges beporzást, megtudhatták, hogyan kell elültetni egy gyümölcsfát, megkóstolhatták az itt termett gyümölcsöket – és még palacsintával is kedveskedtek a génbank munkatársai.

Tovább...
Az érdi meggy idén is jól terem
2017
jún. 9

Az érdi meggy idén is jól terem

Komoly károkat okoztak az áprilisi fagyok, a hűvös, szeles időjárás a meggytermésnél országszerte – hangzott el a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének csütörtöki cseresznye és meggy tanácskozásán, illetve fajtabemutatóján. Az érdi telepen ugyanakkor teljes terméssel számolnak.

Tovább...