Az vagy, amit megeszel!
A Gárdonyi iskola diákjai negyedik éve végeznek a zöldségek, gyümölcsök beltartalmával kapcsolatos vizsgálatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogramjában. Idén a gyümölcsök, zöldségek színéért felelős színanyag-csoportokat mérik a friss, illetve a korábban leszedett gyümölcsökben, és a vizsgálatok során tanulságos eredményekre jutottak.
Tovább...Öten úton a tudományhoz
Mi a különbség az öt napja leszedett spenót és a frissen tépett között? Veszít-e vitamintartalmából a zöldségespolcon egy hete álló gyümölcs? Függ-e a zöldségfélék beltartalmi értéke attól, hogy mikor szedték le? E kérdésekre keresik a választ a Gárdonyi gimnazistái: az iskolában harmadik éve végeznek kísérleteket egy ösztöndíjprogram jóvoltából.
Tovább...