Mint arról korábban már beszámoltunk, jótékonysági kezdeményezést indított az ÖTHÉT Egyesület egy beteg diósdi kislány megsegítésére. Az akció keretében műanyag kupakokat gyűjtenek Érden és a környező településeken.

Hasonló tartalmaink:

2013 februárjában diagnosztizáltak agydaganatot a most hatéves Balogh Bogikánál. Számos kezelésen, műtéten esett át a kislány, aki jelenleg az éber kóma állapotában van. A kupakgyűjtő akcióval Bogika gyógyulásához kívánnak hozzájárulni.

Több cég is támogatja a kislányt lehetőségeihez mérten, de Érd és a környező települések is csatlakoztak az akcióhoz. Magyarországon egyedülálló, hogy első szóra több település vezetése egy jótékony kezdeményezés mellé állt – hangsúlyozta Makai Ferenc, az Ö.T.H.É.T. Egyesület elnöke a sajtótájékoztatóján.

Térségünkben a kezdeményezés fővédnöke Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, aki T. Mészáros András Érd polgármesterével tartott rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a súlyosan beteg kislány megsegítésére szervezett kezdeményezésről.  Spéth Géza, Diósd, Szolnoki Gábor, Tárnok, Pátrovits Benedek, Pusztazámor polgármestere és Elek Sándor, Törökbálint alpolgármestere is támogatja a kezdeményezést

A kupakokat le lehet adni többek között az iskolákban, az óvodákban, bölcsődékben, a művelődési házban és a Polgárok Házában is, amelynek ellenértékét a gyermek szüleinek juttatják majd el.

kupakgyűjtés-728x1024

fotó Boros Sándor

Címkék