Ünnepélyes keretek között, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Aradszki András országgyűlési képviselő jelenlétében adják át csütörtökön az elkészült szennyvíz-csatorna hálózatot Diósdon. Az „Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Program keretében megvalósuló, Érd–Diósd–Tárnok térséget összekötő szennyvíz-csatorna hálózat kialakítása közel 80.000 lakos és 22.000 háztartás életminőségét javítja. Ez ország jelenlegi legnagyobb csatorna- és környezetvédelmi beruházása.

Hasonló tartalmaink:

A 2012-ben kezdődött, uniós pályázati forrásból megvalósult beruházás értéke 32 milliárd forint. Érden az éves vízfelhasználás 3 millió m3, ennek eddig csak a 10%-a jutott el a szennyvíztisztítóba. A kibővített tisztítótelep kapacitása napi 15-16 ezer köbméter szennyvíz befogadására és tisztítására képes, ami bőségesen lefedi Érd, Tárnok és Diósd teljes lakosságának napi szennyvízét. A telep a szennyvíz feldolgozását követően tiszta, környezetbarát vizet engedhet vissza a Dunába, a feldolgozás során keletkezett biogázzal pedig saját energiaellátását is biztosítani tudja.

A közművesítés nemcsak az ingatlanok értékét növeli, de lehetővé teszi vállalkozások fogadását és lakosság számának bővülését is.

 

 

Címkék