Érzelmi intelligencia nevelése mesével. Ezzel a címmel tartott előadást Dr. Kádár Annamária mesepszichológus óvónőknek az Ófalusi Tagóvodában. A rendezvényt az Óvodai Szakmai Napok Keretében szervezték meg.

Hasonló tartalmaink:

A mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben – hangsúlyozta előadásában Dr. Kádár Annamária mesepszichológus. Hozzátette: ez kora gyermekkorban, az anya-gyermek kapcsolatban, óvodáskorban és a kisiskoláskor elején alapozódik meg.

A mesélés sajátos szituációja, bensőséges hangulata adja meg az érzelmi biztonságot, azt a nyugodt, csendes és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehet pihenni, el lehet lazulni, a rítust, amivel le lehet zárni egy mozgalmas és eseménydús napot – mondta el Dr. Kádár Annamária, majd hozzátette: természetesen a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő mesével.

Az óvónők is rendszeresen mesélnek a gyerekeknek, tisztában vannak a mesék fontosságával.

Would you like to replay the video?

Dr. Kádár Annamária arra is kitért, hogy jó program lehet egy családnak, ha közösen megnéznek egy jó mesefilmet, de óvodáskorban 20 percnél több időt nem tölthetne képernyő előtt egy gyerek, mert az gátolja a belső képalkotást.

Címkék