Az Óvodai Szakmai Napok keretében csütörtökön délelőtt a Fácán Tagóvodában tartottak foglalkozást. Kollár Katalin pszichológus a rajzolás fontosságáról, szerepéről tartott előadást az óvodapedagógusoknak.

Hasonló tartalmaink:

Kollár Katalin pszichológus elmondta, a rajzolást sosem lehet elég korán elkezdeni. A rajzolás fejleszti a kézügyességet, a finom-motorikát. A szakember szerint ez az egyik legfontosabb, ami miatt érdemes minél előbb megismertetni a gyermekekkel a rajzolást.

A rajzokból sok minden kiderülhet, de a pszichológus elmondása szerint óvatosan kell bánni a véleményalkotással, és nagyon fontos, hogy néhány rajzból messzemenő következtetést nem lehet levonni. Így akkor sem megijedni, ha egy gyermek rajzából esetleg túl sok agresszió, vagy erőszak árad, hiszen számos tényező befolyásolhatja, hogy éppen mit rajzol a csemete. Kollár Katalin az előadásban kitért a színek jelentőségére is, hogy számos kutatás igazolta, hogy a színek összefüggésben vannak az érzelmekkel.

Az Óvodai Szakmai Napok rendezvénysorozat március 21-ig tart, ez idő alatt további érdekes programokkal várják az intézmények a környékbeli óvodákban dolgozó óvoda pedagógusokat.

Címkék