A Batthyány Sportiskolai Általános Iskola névadó ünnepségét több, mint 20 évvel ezelőtt tartották. Azóta a március 15-i kiemelt időszak az intézmény életében és minden évben méltó módon emlékeznek névadójukra. A Batthyány-napok programjáról Rozgonyi János igazgatót kérdeztük.

Hasonló tartalmaink:

Augusztus vége óta készülnek az intézmény dolgozói a névadójukkal kapcsolatos eseménysorozatra, a Batthyány napokra, mely természetesen március 15-i ünnepünkhöz kötődik. A program alakításakor fontos szempont volt, hogy a gyermekek ne csak azért várják a Batthyány napokat, mert esetleg néhány tanítási óra elmarad, hanem szerezzék is azokat a programokat, melyeken részt vesznek, és hogy minél több élményben részesüljenek. A Batthyány-napok programjának egyik része a saját tanulóknak szól, másik része pedig a környékbeli iskolák diákjainak is. Nem minden korosztály érzi át az 1848-as forradalom és szabadságharc fontosságát, és máshogyan élik meg a legkisebbek, ezt az ünnepet, de az intézmény vezetője szerint, mindenki jól érzi majd magát.

Az intézmény névadójával kapcsolatos programsorozat március 10-én a váltóversennyel indul, majd március 14-én, az iskolai ünnepséggel zárják.

Címkék