Első érdi pálinkaverseny

Március 28-án az Érdi Vigadóban rendezték meg az Első Érdi Pálinkaversenyt. A megmérettetésre több, mint 30 pálinka érkezett. A zsűri szerint kiváló minőségű mintákat adtak be nevezők, a szakértők tetszését leginkább Kónya Gábor szőlőből készült pálinkája nyerte el.

Hasonló tartalmaink:

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg pénteken az első pálinkaversenyt városunkban. Bár az ötlet régi, megvalósítani csak most sikerült, tudtuk meg a szervezőtől, Borsiczky Kálmántól.

A versenyre több mint 30 minta érkezett, akadt, aki többféle pálinkával is nevezett. Ezek közül csak néhányat kellett kizárni, a többi minőségével mind meg volt elégedve a szakértő zsűri. A mintákat név nélkül, fél literes üvegekben kellett leadniuk a nevezőknek.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Az est fővédnöke, T. Mészáros András polgármester volt, aki az eredményhirdetésen is részt vett. Az első érdi pálinkaversenyen mindenkit arany, ezüst vagy bronzéremmel díjaztak, de természetesen ki kellett választani a legjobbat is. A szakértő zsűri tetszését leginkább Kónya Gábor szőlőből készült párlata nyerte el. Az ifjú pálinkakészítő is több mintát adott be, a győztes szőlő mellett körtével és fügével is kísérletezett.

 

Címkék