Elkészült a Hősök tere

Május 25-én, vasárnap tartják városunkban a Hősök Napját. A megemlékezést Óvárosban, a Hősök terén tartják, ahol a felújított emlékművet megszentelik és megáldják. Az emlékmű felújításáról és a körülötte lévő tér kialakításáról Antunovits Antal, képviselő beszélt híradónknak.

Hasonló tartalmaink:

 

vlcsnap-2014-05-23-17h18m18s115

Mint azt a kerület képviselője elmondta, az önkormányzat régi adósságait kívánta törleszteni az emlékmű illetve a körülötte lévő terület rendbetételével. Egyrészt a szobor ugyan már 1924 óta emlékezteti az embereket az egykor elesett katonákra, de mivel mostanáig magánterületen, azaz a mellette található óvoda udvarán állt, így sokan nem tudtak megemlékezni az néhai áldozatokról. Másrészt a város a mai napig nem állított emléket a második világháború érdi hőseinek. Antunovits Antal szerint, a most felújított szobor mindkét elvárást teljesíti. A képviselő hozzátette, a most felújított Hősök tere valamint az emlékmű csupán a megkezdett munka első szakaszát jelenti, hiszen júniusban kezdődik a park melletti óvoda kertjének a renoválása.

vlcsnap-2014-05-23-16h56m54s82

 A megújult érd-ófalusi Hősök terét illetve a két világháború érdi áldozatainak az emlékművét hivatalosan május 25-én, vasárnap avatják fel.

Would you like to replay the video?
Címkék