Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a civil szervezetek minden évben megemlékeznek a város hősi halottairól. Ez évben az újonnan kialakított Hősök terén, a megújult emlékműnél került sor a megemlékezésre, melynek kezdetén a jelenlévők a Magyar Kábel Művek Férfikarával közösen énekelték el a Himnuszt.  Ezután T. Mészáros András polgármester köszöntötte a megjelenteket, valamint beszélt az új emlékhelyről.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

Meister Éva színművésznő előadásában részletek hangzottak el Ady Endre, Magyari Lajos, Wass Albert és Mártonffy Miklós műveiből. Megemlékező beszédet mondott Tóth Tamás alpolgármester. Aztán újra a Magyar Kábel Művek férfikara következett, ezúttal egy katonadalt adtak elő, majd Dr. Stencinger Norbert történész emlékezett meg a hősökről, felidézve a történelmi eseményeket.

 

A Hősök tere visszaállítása és az emlékmű felújítása alkalmából Erdélyi Takács István református lelkész mondott áldást. Ezután Hajdu Ferenc katolikus plébános pedig megszentelte az emlékművet.

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester koszorúzott, valamint a megemlékezés többi résztvevője is virágot helyezett el az emlékműnél.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 fotók: Boros Sándor

Címkék