Mesterházy Attila szocialista pártelnökhöz hasonlóan az MSZP érdi szervezetének elnöke, Szűcs Gábor is felajánlja lemondását pártja vasárnapi, súlyos választási veresége után. Ezt a helyi politikus jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

 

- Súlyos vereséget szenvedett az MSZP a vasárnapi EP-választáson, s ebből mindenkinek le kell vonnia a megfelelő konzekvenciákat. Ezért Mesterházy Attila MSZP-elnökhöz hasonlóan – de az ő döntésétől függetlenül – magam is felajánlom a lemondásomat – jelentette be ma Szűcs Gábor.

 

Bár országosan az MSZP a harmadik legjobb eredményt érte el, Érden a szocialisták csak az ötödik helyen végeztek, a Jobbik, a DK és az Együtt-PM is megelőzte őket.

 

Az érdi MSZP elnöke elmondta: értékelni kell a kialakult helyzetet, új irányvonalat kell szabni az MSZP számára, mert a szocialista szavazók, érthető módon, csalódottak. Mint mondta, ennek egyik része a személyi kérdések tisztázása, a felelősségek megállapítása. “A személyek változhatnak, de a feladatok ugyanazok” – hangsúlyozta az érdi szocialista elnök. Szűcs Gábor lemondásáról jövő héten dönt a mintegy száz fős tagság.

 

Mint ismert, a vasárnapi választás estéjén felajánlotta lemondását Mesterházy Attila pártelnök és az MSZP elnöksége is. Az ő lemondásukról, az esetleges tisztújításról szombaton határoz a szocialista párt választmánya. Mint Szűcs Gábortól megtudtuk, ő a változás mellett foglal majd állást az MSZP kudarcát értékelő tanácskozáson.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék