Nemzeti Összetartozás Napja

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én szerdán a trianoni békeszerződés 94. évfordulóján ünnepi megemlékezést tartottak a kutyavári országzászlónál. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott T. Mészáros András polgármester és dr. Aradszki András országgyűlési képviselő.

 

 

Megszűnt az MSZP Diósdon

Az Érd Médiacentrum hírportál információi szerint május végén feloszlatta magát az MSZP diósdi alapszervezete. Mint az erről szóló határozatban olvasható: a szervezet tagjai személyes hitelességük megőrzése érdekében szánták el magukat erre a lépésre. A tagság a továbbiakban “baloldali közösségként” kíván részt venni a város közéletében. A döntésről Bogó László, a feloszlott alapszervezet elnöke, városi képviselő már tájékoztatta Diósd polgármesterét, Spéth Gézát.

 

 

Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozót tartottak szerdán délután a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A meghívott vendég ez alkalommal Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költő, író volt.

 

 

„Zenélő arcok”

Zenélő arcok. Ezzel a címmel hirdetett pályázatot a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Könyvtár részlege. A pályázatra sok pályamű érkezett, amelyek közül a legjobbakból egy kis kiállítást is berendeztek az intézményben.

 

 

Befejeződött a bajnokság

Befejeződött a bajnokság az NBIII-ban szereplő Diósdi TC számára. A 16 csapatos mezőnyben a Diósd 28 pontjával a 14. helyen végzett. Hogy indulhat-e jövőre a harmadosztályban a gárda, vagy pedig megyei I. osztályba kényszerül, egyelőre még kérdéses.

 

 

Időjárás

Pénteken reggel csaknem mindenhol derült időre ébredhetünk, csapadék sehol sem várható. A gyenge, mérsékelt szélben párássá válhat a levegő. Hajnalra 10 és 15°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben sok lesz a napsütés, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből néhol gyenge, futó zápor is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél legfeljebb északkeleten és a Dunántúl keleti részén élénkülhet meg kissé. Délutánra 26 és 30°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék