A nemsokára induló, úgynevezett “Érdikum Tábor” volt a legfőbb téma az Érdi Hungarikum Klub tegnapi rendezvényén. Erről illetve a egyesület elmúlt egy évéről a klub vezetőjét kérdeztük.

Hasonló tartalmaink:

 

A szokásokkal ellentétben, ezen a héten az érdligeti kempingben találkoztak az Érdi Hungarikum Klub tagjai. Ennek apropója, hogy június 23-a és 27-e között, itt rendezik meg az első “Érdikum Tábort”, aminek a kikapcsolódáson túl természetesen az is célja, hogy a résztvevő fiatalok minél több helyi értékkel ismerkedjenek meg az egy hét során.

Az egy éve alapított Érdi Hungarikum Klub legfőbb célja, hogy szerepet vállaljon a magyar nemzeti értékek és hungarikumok megőrzésében és védelmezésében, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítanak a helyi értékek – azaz az “érdikumok” – megismerésére valamint összegyűjtésére is. Mint azt a klub elnöke elmondta, a közreműködésükkel egy év alatt több, mint 18 értéket vett fel az önkormányzat helyi érték bizottsága.

Brunszvik Attila úgy véli, az összegyűjtött és bejegyzett helyi értékek között jelenleg egy olyan, a városhoz kapcsolódó érték van, amiből a későbbiekben akár hungarikum is válhat.

A klub elnöke hozzátette, az Érdi Hungarikum Klub szeretné folytatni a helyi értékek feltárását, hiszen még rengeteg érdi – többek között – kulturális, építészeti vagy éppen természeti érték vár felfedezésre.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék