Díjátadás, beszámolók, szerződéskötések a Közgyűlés előtt

 

A közgyűlésen napirend előtt városi díjakat adott át T. Mészáros András polgármester. Elsőként az Érd Egészségügyéért Díjat Dr. Győri Zsuzsanna tüdőgyógyász, a tüdőgondozó vezető főorvosa vehette át.  Majd az Érdi Közszolgálati Díjat vehette át a Csuka Zoltán Városi Könyvtár dolgozóinak a nevében Sebestyénné Machrowska Ewa, az intézmény igazgatója.

Hasonló tartalmaink:

Ezután a közgyűlésen tájékoztatók hangzottak el, többek között a fogorvosi ügyelet elindulásáról is szó volt, az alapellátási szolgáltatás szeptember 1-jétől áll majd a lakosság rendelkezésére.

A Városi Rendőrkapitányság 2013. évi tevékenységéről Pintér Lajos, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője adott tájékoztatást.

A kéményseprőipari közszolgáltatásról szóló rendeletet is módosította a testület, ez egy kormányzati határozat miatt vált szükségessé.

Érd-Parkvárosban az Iparos út végén, az Ötvös utcától kezdődik egy 200 hektáros terület, amely Sóskúthoz tartozik, azonban ezt megközelíteni csak Érd felől lehet, így Sóskút szempontjából kevésbé hasznos területről van szó. A terület átadás-átvételével kapcsolatban számos jogi lépést kell megtenni, többek között az ott lakóknak is hozzá kell járniuk ahhoz, hogy megvalósulhassanak az elképzelések. Most a közgyűlés a területrész átadás-átvételéhez szükséges döntés meghozatalára kiírt javaslatot fogadta el.

Egy háziorvosi praxisjog gyakorlásához történő hozzájárulás megújítását is jóváhagyta a testület.

A közgyűlés döntésének köszönhetően a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására vonatkozó megállapodás újrakötésére is sor került, ennek okairól is beszámolt Tóth Tamás alpolgármester.

A képviselő testület elfogadta azt a javaslatot, amelynek köszönhetően egy együttműködési megállapodás megkötésére lesz lehetőség a LIDL Magyarország Bt.-vel, így remélhetőleg elindulhatnak majd azok az építkezések, amelyekre már évekkel ezelőtt megkapta az engedélyeket a kereskedelmi cég.

Az Érdi Református Egyházközség támogatására kiírt javaslatot is elfogadta a testület, ez 35 millió forintos összeget jelent.

Érd Megyei Jogú Város csatlakozik a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat jövő évi fordulójához, ez a felsőoktatási intézményekben tanulók számára jelent majd lehetőséget.

Kéri Mihály bizottsági elnök beszélt az Érdi Napok programsorozat idei megrendezéséhez szükséges forrás biztosításáról is, ezt szintén tárgyalta a közgyűlés.

A Magyar Földrajzi Múzeum idén ősszel is megszervezi a tudománytörténeti konferenciát. Ez a rendezvény az Érdi Napok részét képezte az elmúlt években, azonban most nem került be a programok közé. Ettől függetlenül a rendezvény lebonyolításához szükséges 1 millió forintos összeget megszavazta a képviselő testület.

Egy 300 millió forintos folyószámlahitel szerződés megkötésére is vonatkozott egy javaslat, amelyet jóváhagytak a képviselők. Erre a csatornázás ‘B” programjának a beindítása miatt volt szükség – mondta Tóth Tamás alpolgármester.

Pályázati szándéknyilatkozat megtételéről is döntött a testület, annak érdekében, hogy egy esetlegesen megnyíló energiatakarékossági pályázaton azonnal el tudjon indulni a város, így lehetőség lenne a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény régi épületrészének a korszerűsítésére is – tette hozzá Tóth Tamás alpolgármester.

 

 

Címkék