A csatornahálózatra a rákötési határidő június 30-a volt. Az ide vonatkozó rendelet értelmében, aki nem kötött rá a hálózatra, annak talajterhelési díjat kell fizetni mindaddig, amíg a kötelezettségének nem tesz eleget. A rákötések jelenlegi állásáról Simó Károly az Érdi Csatornamű Társulat elnökhelyettese adott tájékoztatást.

Hasonló tartalmaink:

 

Az utolsó napokban leadott adatlapok és az ezekhez kapcsolódó dokumentációk feldolgozása folyamatosan zajlik, így pontos adat még nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy hány ingatlan kötött rá a hálózatra a június 30-i határidőig – hangsúlyozta Simó Károly az Érdi Csatornamű Társulat elnökhelyettese.

Ezek az adatok – ha nem is pontosan – de a fajlagos fogyasztásból kiszámíthatóak. Az eddig begyűjtött dokumentációk tekintetében azonban közel 10.000 ingatlantulajdonos igyekezett határidőre teljesíteni a rákötési kötelezettséget, így ha fogyasztásból kiszámított adatokat és a tényleges adatokat összevetjük, egy jelentősebb eltérés mutatkozik a számadatok között.

Aki június 30-ig rákötött a hálózatra és van érvényes szolgáltatási szerződése az ÉTCS Kft.-vel, annak az ingatlantulajdonosnak nem kell talajterhelési díjat fizetnie. Azoknál az ingatlanoknál, ahol a gravitációs megoldás helyett átemelő beépítését látták szükségesnek a szakemberek, ott más rákötési határidő van érvényben. Akiknél anyagi nehézségek merülnek fel a rákötési munkálatok finanszírozása során, azok még mindig igényelhetnek visszatérítendő kamatmentes hitelt.

A csatornázási projektben résztvevő településeken összesen 21.000 ingatlan érintett, ebből Érden valamivel több, mint 17.000-en csatlakoznak a szennyvízelvezető hálózathoz.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék