Együttműködési megállapodást írt alá tegnap az Érdi Ipartestület vezetése és T. Mészáros András polgármester. Az erről szóló sajtótájékoztatón a vállalkozók közösségének vezetői hangsúlyozták: soha nem volt ilyen jó kapcsolat az Ipartestület és a mindenkori városvezetés között.

 

 

A megállapodást, amely az Ipartestület és a városvezetés együttműködéséről szól, T. Mészáros András polgármester és Csóli Csaba, a szervezet igazgatója írta alá tegnap. Csóli Csaba a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez az első önkormányzati választás, amelyen az Érdi Ipartestület nem indul el saját jelöltekkel és polgármester-jelölttel. Ennek az az oka, hogy – mint Csóli fogalmazott – soha nem volt ilyen jó kapcsolat a városvezetés és az érdi vállalkozókat tömörítő szervezet között. Ezért a szervezet T. Mészáros András újraválasztását támogatja. Ugyanígy nyilatkozott Szabó István, az Ipartestület elnöke is.

 

“Több, az Érd és Környéke Ipartestület tagságát érintő, az érdi vállalkozásokat erősítő javaslat talált meghallgatásra és megvalósításra a városvezetés részéről (egyedi problémák megoldása, adó ügyekben jelentős engedmények, önkormányzati beruházásokon való részvétel, tisztes vállalkozói névsor, vásárokon, kiállításokon való megjelenés, Nyitnikék vásár megrendezése). Mindezek figyelembe vételével jelen megállapodás az együttműködés folytatása és az ebben rejlő lehetőségek további kiaknázása mellett foglal állást. Az aláírók fontos feladatuknak tartják a jelenlegi várospolitika folytatását, a kisvállalkozói kör fennmaradását, versenyképességének biztosítását helyi és regionális szinten egyaránt, ami hozzájárulhat Érd Megyei Jogú Város további fejlődéséhez és a magyar nemzetgazdaság megerősödéséhez” – olvasható a megállapodás preambulumában.

 

A dokumentum rögzíti az együttműködés részleteit is. Ezek között szerepel egyebek mellett, hogy a felek  megvizsgálják, a helyi iparűzésiadó-mentesség értékhatárának növelését 5 M Ft-ra, ami által csökkenthetők azon önfoglalkoztató, elsősorban szolgáltatásban működő vállalkozók terhei.

Ugyancsak megvizsgálják a részleges vagy teljes ingatlanadó-mentesség bevezetésének feltételeit az újrakezdés esetére a nem lakás céljára szolgáló épületek tekintetében, hogy a végleg megszűnt vállalkozások helyére új, prosperáló vállalkozások kerülhessenek, vagy tevékenységüket időlegesen felfüggesztők újra megnyissák vállalkozásaikat.

A dokumentumban szerepel tovább, hogy a helyi árutermelő vállalkozások érdekében nélkülözhetetlen az önkormányzat aktív, segítsége egy új kereskedelmi rendszer kialakításához (vásárcsarnok, piac, vállalkozói falu).

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék