Az érdi Fidesz közleményében arra szólította fel Tóbiás József országgyűlési képviselőt, Döcsakovszky Béla és Bakai-Nagy Zita önkormányzati képviselőket, hogy számoljanak el azzal a közpénzzel, amelyet egyikőjük költségtérítés címen, a másik kettő pedig képviselői juttatásként, jogosulatlanul és érdemtelenül vett fel.

Hasonló tartalmaink:

 

Bács István, az érdi Fidesz kampányfőnöke közleményében emlékeztet arra, hogy Tóbiás József jelenleg Érden lakik, ami 25 kilométerre van a fővárostól, ennek ellenére az elmúlt évtizedben a parlamenttől 234 kilométerre lévő Nyíregyházát jelentette be állandó lakhelyeként, és ez alapján vett fel költségtérítést. “Ez – az Országgyűlés Hivatalának adatai alapján kiadott tájékoztatás szerint is – 50 millió forinttal több, mint amennyire jogosult lett volna a szocialista pártelnök.”

 

Bács kiemelte: Döcsakovszky Béla, aki négy évvel ezelőtt szocialista listáról jutott be az érdi közgyűlésbe, a ciklus idején gyakorlatilag nem vett részt a közgyűlés munkájában. A közel száz ülésnapból alig tízszer jelent meg. Épp annyiszor, hogy ne lehessen a mandátumát a törvény alapján megvonni, és így munka nélkül juthasson hozzá képviselői jövedelméhez. Hasonlóan Bakai-Nagy Zitához, aki szintén szocialista listáról jutott be az érdi közgyűlésbe, és ebben az évben mindössze kétszer jelent meg testületi ülésen.

 

“A szocialisták által delegált politikusokat a jelek szerint nem érdekli mindaz, ami Érden, az érdiekkel történik. Az önkormányzati munkától való távolmaradásuk, a képviselői juttatás bezsebelése nem más, mint az érdiek lenézése” – fogalmazott Bács.

A Fidesz kampányfőnöke szerint “a három politikus által jogosulatlanul és érdemtelenül felvett több tíz millió forintból több mint 5 km új utat kaphatna Érd. Ebből a pénzből a teljes Sárd utcát újjáépíthetjük „faltól falig”, vagy megoldhatnánk a Tó utca vagy a Sajó utca vízmentesítését.”

 

Az érdi Fidesz arra szólítja fel a három politikust, hogy “ajánlják fel Érd városának a jogosulatlanul és érdemtelenül felvett pénzeket, tegyenek végre valamit a városért, ahol élnek! Tegyenek végre valamit az érdiekért”.

 

Címkék