A Farkas Zsuzsanna független polgármester-jelöltet támogató szervezetek közül három, az MSZP, a DK és az Együtt közös jelöltekkel és listával indul az őszi önkormányzati választásokon. Az LMP, az érdi Nőpont és a Civil Érdek tőlük külön, ugyancsak közös listával vágnak neki a választásnak. A Párbeszéd Magyarországért (PM) viszont a jelek szerint kiszállt a választási szövetségből.

Hasonló tartalmaink:

 

Az MSZP, a DK és az Együtt érdi vezetői az elmúlt hetekben folytatott egyeztetéseik után megállapodtak abban, hogy közös listán indulnak az önkormányzati választáson, október 12-én. A három szervezetnek nem lesz saját polgármester-jelöltje, a függetlenként induló Farkas Zsuzsát támogatják.

Ugyancsak Farkast támogatja az LMP, az érdi Nőpont és a Civil Érdek Meggyesek választási szövetsége is, de információnk szerint ők a baloldali pártoktól különálló listával mérettetik meg magukat. Bár erről hivatalos bejelentés egyelőre nem született, tény, hogy szemben Farkas két héttel ezelőtti sajtótájékoztatójával, amelyen hét szervezet képviseltette magát, legutóbb már csak az MSZP, a DK és az Együtt állt ki Farkas mellé. A hetedik szervezet, a PM képviselője sem jelent meg.

 

Ezzel kapcsolatban kérdésünkre Szűcs Gábor, az MSZP Pest megyei szervezetének alelnöke, az MSZP érdi szervezetének elnöke elismerte: a PM mégsem vesz részt a baloldali pártok választási szövetségében. Ennek okairól Szűcs azt mondta: az Együtt-PM páros az országban sok helyen együttesen támogatja a baloldali pártokat, másutt csak egyikük, vagy másikuk, attól függően, melyikük erősebb. Érden ez az Együtt. Szűcs Gábor arról nem tudott információval szolgálni, hogy a másik három szervezet valóban önálló listát állít-e.

 

 

Címkék