A Terrorelhárítási Központ munkatársai tartottak előadást augusztus 27-én, szerdán a Kós Károly Szakképző Iskola rendészeti osztálya számára. A program során a tanulók megismerkedtek a TEK munkájával és a bevetéseken használt eszközöket is megtekinthették.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A Terrorelhárítási Központ fontosnak tartja, hogy a jövő nemzedéke jogkövető állampolgárként nőjön fel, ehhez követendő példa is álljon a fiatalok előtt és a későbbiekben legyen szakember utánpótlás is, ezért is fontosak ezek az előadások – hangsúlyozta Felhősi László. A TEK Műveleti Főosztályának munkatársa elmondta: munkájuk 90%-a a színfalak mögött zajlik, de az érdekes és

A fiatalok számára igen vonzó a fekete egyenruha és az a misztikum, amely övezi a TEK munkáját, de nagyon sok veszélyt is magában rejt ez a munkakör – mondta el Felhősi László. A rendőr százados hozzátette: amennyiben valaki mégis a csapat tagja szeretne lenni, komoly egészségügyi vizsgálaton, fizikai felmérőn és pszichológiai vizsgálaton kell átesnie. Szükséges továbbá a 2 éves rendőr szakközépiskola elvégzése és minimum 5 év eltöltése kötelező a rendőrség hivatásos állományában.

Felhősi százados végül kiemelte: aki ezt a hivatást választja, annak éjjel-nappal helyt kell állnia.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

 

Címkék