Új mentőtiszti autót vehetett át az érdi 24 órás orvosi ügyelet, amely már a harmadik gépjármű, amivel a térségben el tudják látni a sürgősségi eseteket. A mentőkocsiban minden szükséges sürgősségi eszköz megtalálható, amivel minden esetet elláthatnak. Az eseményen T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta: újabb lépést tett Érd a betegek minőségi ellátásának területén.

Hasonló tartalmaink:

 

A Szabadság téri felnőtt ügyelet 24 órában elérhető, viszont az autókat hétköznap reggel 10 órától 22 óráig hívhatják. Molnár György az ügyelet ügyvezetője a mentőtiszti autó átadása alkalmával tartott sajtótájékoztatón elmondta: Az új egységgel gyorsabb és hatékonyabb lesz a mentők munkája. Az autó megegyezik egy esetkocsi felszereltségével, van benne defibrillátor, EKG, pulzoximéter és inhalátor is, és minden beteget, legyen gyermek vagy felnőtt, egyaránt el tud látni. „Az új mentőtiszti autóval az ambulanciáról is terhet veszünk le, így gyorsabb lesz a betegfogadás is” – hangsúlyozta Molnár György.

 

A mentőtiszti autót az érdi, diósdi, tárnoki, sóskúti és pusztazámori lakosok vehetik igénybe, ez egy körülbelül százezres közösséget foglal magában, és az új autóval gyorsabban és hatékonyabban érnek ki, mint a mentők.

 

WP_20140919_009

T. Mészáros András polgármester az új mentőtiszti autó mellett nyilatkozik a sajtónak

 

T. Mészáros András, Érd polgármestere kiemelte: az utóbbi időben több háziorvosi rendelő, és a dr. Romics László Rendelőintézet is megújult, ezáltal bővült a térség egészségügyi kapacitása is. Ezzel a mentőtiszti autóval tovább gyarapodott az érdi egészségügy, újabb lépést tettünk a betegek minőségi ellátásának területén.

 

WP_20140919_018

Molnár György ügyvezető a mentőtiszti autó felszereltségét mutatja be dr. Veres Juditnak, az Egészségügyi Bizottság elnökének

 

Az új mentőkocsi átadása jó hír a térségnek, ugyanis a távoli részekre is gyorsabban eljut az ügyelet, valamint hatékony ellátást nyújt, a polgárok pedig nagyobb biztonságban érezhetik magukat – emelte ki T. Mészáros András.

 

Domonkos Bálint

 

 

Címkék