Jövő év nyarán készül el a német elektronikai cég, a PRETTL új, 2500 négyzetméteres csarnoka Érden, amely mintegy 150 új munkahelyet jelent a városban. A leendő csarnok alapkövét ma délelőtt rakta le a PRETTL cég anyavállalatának vezetője, Erhardt Prettl, T. Mészáros András, Érd város polgármestere és dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára.

Hasonló tartalmaink:

 

Az alapkőletételre nagyszabású rendezvény keretében került sor a PRETTL érdi telephelyén. Köszöntőjében T. Mészáros András polgármester hangsúlyozta: „Városunkban 1800 fő keres aktívan állást, ez az országon átlagnál alacsonyabb szám, ennek ellenére gondoskodást igényelnek ezek az emberek. 22 éve nem volt olyan alacsony a munkanélküliség, mint ma, de egészen addig, amíg egyetlen egy munkanélküli is van, nem lehetünk elégedettek.”

A polgármester hozzátette: Érd egy nagyon dinamikusan fejlődő város, vagyis létfontosságú, hogy folyamatosan új munkahelyek jöjjenek létre.

 

Stefan Fritsch a PRETTL cég vezetője szerint az új csarnok átadása 2015 júniusának közepére datálható, de reméli, a tervezettnél korábban készen lesz, hogy mielőbb megkezdhessék a gyártást. Az üzemszerű működést 2015. szeptember elsején kezdődhet, ami által 120-150 új munkahely jön létre.

 

A PRETTL cégcsoport egy 1953-ban alapított német családi vállalkozásból nőtte ki magát. Ma már a világ 19 országában, 33 telephelyen több mint 7.200 munkatársat foglalkoztat.

A PRETTL gyárban autókhoz készítenek lámpákat és elektronikai kellékeket. Hazánkban Érden vannak jelen, és a közeljövőben Szekszárdon is épül egy új létesítmény, ahol konyhai eszközöket gyártanak majd.

Az új érdi gyártócsarnok 380 millió forintba kerül, amelyből 111 millió forint uniós támogatás.

 

 

 

 

 

 Domonkos Bálint, fotók: Boros Sándor

 

Címkék