A devizaadósok helyzetét könnyítő és azok problémáit rendező törvényjavaslatot az országgyűlés elfogadta. Dr. Aradszki András a kormány álláspontját hangsúlyozta, mely szerint a bankok magatartása egyértelműen azt bizonyította, hogy azok tisztességtelen módon állapították meg a hitel-visszafizetés feltételeit, egyoldalúan áthárították az árfolyam-növekedésből származó törlesztőrészlet-növekedést, valamint a kamatemelkedésnek sem szabtak gátat. Többek között ezt a banki magatartást sem engedi meg a jövőben az elfogadott törvény.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A politikus hozzátette, hogy a lezárult jogorvoslati eljárások alapján a Magyar Nemzeti Bank elkezdte kialakítani azokat a számítási képleteket, amelyek szerint érvényesíteni lehet a bankokkal szemben a túlfizetést.

Dr. Aradszki András ezen kívül a rezsicsökkentésről is beszélt, hangsúlyozta, a kormány korábbi ígéretének megfelelően október 1-től 3,3 %-kal csökkent a távhő ára.

A kormány továbbra is folytatja a rezsicsökkentést, ennek érdekében egy kormányhatározat született arról, hogy megalakuljon a Nemzeti Közmű-szolgáltatási Társaság, amelyen belül külön kezelik az elektromos áram- és gázszolgáltatásokat, valamint víz-, csatorna-, kéményseprő- és a hulladékkezelő szolgáltatásokat is.

A sajtótájékoztató végén az október 12-ei választásokkal kapcsolatban Dr. Aradszki András elmondta, hogy idén először 5 éves ciklusra választják meg az állampolgárok az önkormányzati képviselőket és a polgármestereket is.

 

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék