Az önkormányzat tudatos óvodafejlesztési stratégiával rendelkezik. Ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt 8 évben közel 450 új óvodai férőhely létesült a városban.

Hasonló tartalmaink:

 

Az érdi óvodák többségénél felújítási munkálatok történtek, illetve jelentős mértékű bővítés valósult meg. Közgyűlési döntés született arról, hogy a volt Széchenyi István Általános Iskola alsó tagozatos épülete a későbbiekben óvodafejlesztési célokat szolgáljon. Az új 1200 nm-es intézmény tervei elkészültek, ezek jelenleg engedélyeztetés alatt vannak. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a megújuló energiák hasznosítására, így minden szempontból korszerű intézmény valósulhat  meg a jövőben. Az óvodai tér kihasználása speciális lesz, különleges megoldásokat alkalmaznak majd a létesítés során.

Eddig  az önkormányzat közel 1 milliárd forintot költött az óvodai férőhelyek bővítésére, és nem utolsó sorban az intézmények modernizálására. Előzetes számítások szerint, amennyiben megépül a Diósdi úti óvoda és elkészül a korábban már megterveztetett Darukezelő utcai óvoda is, úgy a város képes lesz kiszolgálni a férőhely-igényeket.

Az összeállítás az Érd Tv 2014. október 10-ei Híradójában megtekinthető:

http://erdmost.hu/tv/2014/10/10/hirado-2014-oktober-10/

 

 

 

Címkék